Lukas Vesterlund firar SM-gulden.
Foto: Bildbyrån
SHL

Skellefteås Lukas Vesterlund skriver A-lagskontrakt

ANNONS

Så sent som i mars satte han sitt första mål i SHL. 
Nu belånas J20-lagets viktige pjäs, Lukas Vesterlund, med ett A-lagskontrakt.
– Det känns helt fantastiskt, det är en barndomsdröm, säger han på Skellefteås hemsida.

Även om säsongen slutade med guld både nere i J20 och uppe i A-laget, var det en tuffare avslutning på den gångna säsongen för Lukas Vesterlund, präglad av skador. Ändå får han nu sin belöning. 

Skellefteå meddelar att den 20-årige centern skrivit på ett A-lagskontrakt. 

– Jag har ju följt Skellefteå AIK ända sen jag var här på hockeyskola som liten och har alltid velat spelat här, så det känns oerhört roligt att få ett A-lagskontrakt, säger han på klubbens hemsida och fortsätter:
– Det har varit lite upp och ner. Jag har dragits med mycket skador, framförallt nu på slutet, men samtidigt blir det ju ett kvitto på att man gjort bra saker när man varit hel och fräsch.

“Gjort en väldigt bra säsong”

Vesterlund var en av de viktigare spelarna i J20-laget under 2023/24, vilket även visades med poäng- och målskörden på 35, respektive 20. Allt på endast 35 matcher. Utöver detta noterades han för 22 framträdanden och ett mål i SHL.

– Lukas har gjort en väldigt bra säsong och även fått prova på SHL-spel. Tyvärr blev han ju skadad och kunde inte vara med något på isen under slutspelet men det är en fartfull och kraftfull spelare med väldigt mycket energi ute på isen, så det ska bli spännande att följa hans utveckling hos oss, säger sportchefen Erik Forssell.


TV: Skellefteå firar SM-guldet med fansen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL