Olivia Sohrner är klar för Linköping.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL

Olivia Sohrner skriver på för Linköping

ANNONS

Efter tre och en halv säsong i Djurgården väljer Olivia Sohrner att flytta. Nästa säsong spelar backtalangen i SDHL-konkurrenten Linköping.
– Hon är en fantastisk människa att ha runt sig både på och utanför isen som alltid strävar efter att bli bäst, säger sportchefen Sabina Eriksson.

Linköping meddelar via sin hemsida att 19-åriga backlöftet Olivia Sohrner skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Trots sin unga ålder är Olivia en etablerad SDHL-spelare som har fått ett stort förtroende i sin förra klubb, i såväl boxplay som powerplay. Hon är en fantastisk människa att ha runt sig både på och utanför isen som alltid strävar efter att bli bäst. Vi är väldigt glada över att Olivia kommer att representera just oss till nästa säsong, säger sportchefen Sabina Eriksson.

Har spelat dubbla JVM

Sohrner har spenderat de senaste tre och en halv säsongerna i Djurgårdens SDHL-lag, dit hon kom från rivalen AIK under säsongen 2020/21. På meritlistan har 19-åringen två JVM-turneringar och den gångna säsongen stod hon för tio poäng (3+7) på 36 matcher i grundserien för Djurgården.

– Det känns superkul och spännande att få skriva på för LHC. Jag har haft en bra dialog med klubben och gillar ambitionerna som man har. I Linköping finns det förutsättningar för mig för att fortsätta utvecklas och ta nästa kliv, säger Sohrner.


TV: Fem saker att hålla extra koll på i VM


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL