Michael Joyaux under tiden som collegespelare vid Western Michigan University.
Foto: Alamy
HockeyAllsvenskan

Michael Joyaux klar för Oskarshamn

ANNONS

Oscar Alsenfelt fortsätter att lägga pusselbitar i Oskarshamns lagbygge. I dag meddelar man att backen Michael Joyaux skrivit på för klubben.

Michael Joyaux ansluter närmast från ECHL-klubben Kalamazoo Wings och kanadensaren har skrivit på ett ettårskontrakt med Oskarshamn, meddelar klubben på sin hemsida.

– Michael är en offensivt skicklig back som kommer bli sevärd för fansen. Han har gjort poäng vart han än har varit. Ett snabbt skott som kommer bli en styrka för oss, inte minst i powerplay. Samtidigt en bra kille som vill spela så högt upp han kan, och valde bort andra första ligor för chansen i Oskarshamn, säger sportchefen Oscar Alsenfelt.

Joyaux spelade fyra säsonger i collegeligan med Western Michigan University innan han 2022 skrev ECHL-kontrakt med Newfoundland Growlers. Inför denna säsong flyttade han vidare till ECHL-klubben Kalamazoo Wings, där han noterades för 32 poäng (8+24) på 56 matcher och blev lagets näst poängbäste back.

“Ser fram emot att komma till Sverige”

Under säsongen spelade Joyaux även fyra AHL-matcher med Vancouvers farmarlag Abbotsford Canucks.

– Jag är glad att bli en del av laget och att jag får den här möjligheten. Jag ser fram emot att komma till Sverige och bli en del av IK Oskarshamn och spela för supportrarna. Jag ser fram emot att träffa laget, staben och Oskarshamn som stad, säger Joyaux.

Joyaux är Oskarshamns fjärde backförvärv inför den här säsongen, då man sedan tidigare gjort klart med Max Krogdahl, Kade Landry och Ludvig Östman.


TV: Tre Kronor förlorar VM-genrepet mot Finland


 

Den här artikeln handlar om: