Aleksi Mustonen.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Södertälje jagar Aleksi Mustonen och Joose Antonen

ANNONS

Södertälje letar spets till truppen.
Då uppger LT att klubben tittar på den finska duon Aleksi Mustonen och Joose Antonen – som båda har spelat A-landskamper för Finland. 

Efter att ha åkt ut direkt i kvartsfinal med 4-0 i matcher mot BIK Karlskoga så bygger Södertälje om sin trupp inför nästa säsong i HockeyAllsvenskan. 

Då poängkungen Marcus Eriksson lämnat för spel i SHL och även stjärnforwarden Linus Videll ser ut att lämna så är SSK då på jakt efter spets till lagbygget. 

Enligt Länstidningen Södertälje blickar då klubben mot Finland i jakten på nyförvärv. Tidningen skriver att Södertälje är intresserade av centern Aleksi Mustonen och yttern Joose Antonen

– Det är två av många namn som vi kollat upp. Men det är kanske inte superskarpt läge, säger sportchefen Emil Georgsson till LT om uppgifterna.

Spelade i Färjestad för några år sedan

Aleksi Mustonen var en bra talang som ung och spelade två JVM för Finland 2014 och 2015 och hade även sina bästa säsonger i Liiga i ung ålder. Hans bästa säsong var 2018/19 då han gjorde 36 poäng på 50 matcher som 23-åring men de senaste säsongerna har han inte alls haft lika produktiva säsonger. 

Mustonen har tidigare gjort en sejour i Sverige då han flyttade till Färjestad mitt under säsongen 2019/20 där han stod för sju poäng på 13 SHL-matcher. Den 29-årige centern har gjort nio landskamper för Finland och spelat hela 533 matcher hemma i Liiga. 

Joose Antonen var dock mer av en late bloomer. Han spelade visserligen U18-VM tillsammans med Mustonen både 2012 och 2013 men Antonen fick sedan inte spela JVM och det tog flera år innan han fick sitt genombrott i Liiga. 

Hans bästa säsong kom 2021/22 då Antonen stod för 41 poäng på 60 matcher och året därpå fick han sedan göra sina första landskamper för Finland. Totalt har han spelat 368 matcher i Liiga men är nu klubblös efter en tuff säsong.


TV: David Pastrnak skjuter Boston vidare i slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL