Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Vancouver Canucks slår ut Nashville – efter Arturs Silovs nolla

ANNONS

Vancouver Canucks vinner nattens match och avancerar därmed till nästa slutspelsrunda genom att ha slagit Nashville Predators. 
Stor hjälte blev tredjemålvakten Arturs Silovs som höll nollan i 1-0-segern i natt som säkrade avancemanget. 

När Vancouver Canucks gick in i slutspelet så gjorde man det med Thatcher Demko och Casey DeSmith som målvaktspar. 

Men Vezina-nominerade Demko fick slänga in handduken redan efter en match på grund av skada. DeSmith hoppade då in och spelade två matcher – innan han också blev skadad. 

Efter tre matcher hade Vancouver fått båda sina målvakter skadade vilket innebar att de fick slänga in tredjemålvakten Arturs Silovs i hetluften för hans slutspelsdebut. Tidigare SSK-målvakten Nikita Tolopilo fick då också agera backup till Silovs under en match. 

Silovs har däremot inte gjort bort sig utan snarare tvärtom gjort det riktigt bra sedan han fick kliva in mellan stolparna. Nu är han också den stora hjälten när Vancouver avancerar till nästa slutspelsrunda.

Hyllas efter nollan: “Stunden är inte för stor”

Vancouver vinner nämligen nattens sjätte match i serien mot Nashville Predators med 1-0 och går vidare med 4-2 i matcher. Arturs Silovs höll alltså nollan i den avgörande matchen där han räddade alla 28 skott som han fick på sig. 

Tränaren Rick Tocchet hyllar då också rookiemålvakten. 

– Det är bara att kolla på hur han uppträder. Även när bara var här som tredjemålvakt så tränade han för fullt och jobbade på sitt spel. Han jonglerar och gör sina rutiner i flera timmar ute i hallen, allt för att vara så redo som möjligt. Det syns på honom att stunden inte är för stor för honom utan han är lugn i kassen, säger Tocchet och fortsätter: 
– Jag menar, detta är Stanley Cup-slutspelet, och du är tredjemålvakt och måste plötsligt hoppa in mitt i serien. Det kräver en hel del att göra det och att killarna fortfarande ska ha förtroende för att du klarar det, men det gör han.

Elias Pettersson inblandad i sena avgörandet

Segermålet i nattens match kom med bara 1:39 minuter kvar av matchen och svenske stjärnan Elias Pettersson var då inblandad i avgörandet. Pettersson vinner en puckduell i sarghörnet och petar vidare pucken som går till Brock Boeser som får pucken snett bakom målet.

Boeser spelar då in till Pius Suter som står påpassligt framme och skickade in pucken bakom Nashvillemålvakten Juuse Saros. Vancouver avgjorde därmed precis i slutet med matchens enda mål för att säkra avancemang till nästa slutspelsrunda. 

För Nashville är säsongen då slut och semester väntar för Filip Forsberg och Gustav Nyquist – om nu inte någon av dem skulle förstärka Tre Kronor till hockey-VM. Forsberg ska dock bli pappa i maj och ser därför inte ut att vara aktuell för VM-spel, Nyquist skulle däremot kunna bli aktuell för det redan stjärnspäckade laget. 

I nästa runda ställs nu Canucks mot betydligt tuffare motstånd. Vancouver får nämligen möta Edmonton Oilers som har både Connor McDavid och Leon Draisaitl i toppform. 

Nashville Predators – Vancouver Canucks 0–1 (0-0,0-0,0-1) 

Nashville: – 
Vancouver: Pius Suter (2). 

Vancouver Canucks vinner serien med 4-2 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 16 maj
16:20 Kazakstan - Sverige VM
16:20 Finland - Österrike VM
20:20 USA - Frankrike VM
20:20 Kanada - Norge VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 17 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM