Sebastian Strandberg.
Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån
SHL

Sebastian Strandberg blir Växjös första nyförvärv

ANNONS

Växjö Lakers har gjort klart med sitt första nyförvärv till nästa säsong. 
De plockar in centern Sebastian Strandberg som närmast kommer från Linköping.
– Som spelare passar han oerhört väl in i sättet vi vill spela på, säger sportchef Henrik Evertsson.

Sedan säsongens slut har Växjö tappat forwards som Kalle Kossila, Marcus Sylvegård och Tobias Rieder

Nu kommer då den första förstärkningen till smålänningarna inför nästa säsong. De presenterar nämligen att centern Sebastian Strandberg är klar för Lakers till nästa säsong och har skrivit på ett tvåårskontrakt med föreningen. 

– Jag är väldigt glad och exalterad för att representera Växjö Lakers de kommande två åren. Jag ser fram emot att dra på mig Växjö-tröjan och åka in i Vida Arena. Det har alltid varit otroligt tuffa bortamatch mot Växjö Lakers, så det känns riktigt bra att jag ska få stå på rätt sida nu, säger Strandberg på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Jag drivs av att utvecklas som hockeyspelare och jag vill vinna! Därför var det ett väldigt enkelt beslut när jag fick chansen att signa här.

“Har följt honom ganska länge”

31-åringen har spelat i Linköping de två senaste åren och gjorde 27 poäng på 52 matcher den gångna säsongen vilket var femte bäst i LHC. Centern hade sina bästa år under tiden i Djurgården där han var en toppspelare för DIF på vägen till SM-finalen 2019 och han fick åren därpå också göra landslagsdebut med Tre Kronor. 

– Sebastian har vi följt ganska länge men inte fått till tajmingen så vi kunnat knyta honom till oss. Därför är jag extra glad att vi nu kan presentera honom som ett nyförvärv. Som spelare passar han oerhört väl in i sättet vi vill spela på, säger sportchef Henrik Evertsson.

Sebastian Strandberg har HV71 som moderklubb och har totalt spelat 379 SHL-matcher för HV, Djurgården och Linköping men nu väntar alltså spel i Växjö.


TV: William Nylanders succénatt mot Boston

Den här artikeln handlar om: