Filip Cederqvist
Foto: Bildbyrån
SHL

Filip Cederqvist vänder hem – klar för Frölunda

ANNONS

Filip Cederqvist är tillbaka i svensk hockey. Han har skrivit på ett treårskontrakt med Frölunda.
– När jag var liten höll jag på Frölunda. Kallio (Tomi) var min favorit och jag har fortfarande en tröja med nummer 71 hemma, berättar han.

Filip Cederqvist slog igenom i Tingsryd och skrev på för Djurgården, där han gjorde 32 poäng i SHL - vilket gjorde att han fick NHL-kontrakt.

Efter två år i Nordamerika, med uteslutande AHL-spel, är han nu tillbaka i Sverige igen. Den här gången väntar spel i Frölunda för Cederqvist.

– Filip är en spelare från regionen som har bra storlek och är en bra skridskoåkare. Vi gillar karaktären och han har verktygen för att vara en powerforward. Det har han visat tidigare, säger sportchef Fredrik Sjöström till klubbens sajt.

23-årige Cederqvist gjorde 31 poäng på 108 AHL-matcher och har skrivit på med Frölunda till 2027.

– Jag har lärt mig mycket även om jag hade större förhoppningar. Jag visade i Djurgården och SHL innan jag åkte att jag är en tvåvägsforward som det går att lita på, det vill jag bygga vidare på i Frölunda, säger han.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL