Alexander Hellnemo.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Alexander Hellnemo klar för Skellefteå – och lånas ut till Nybro

ANNONS

Alexander Hellnemo var utlånad från Rögle till Skellefteå när finalen spelades. 
Nu sajnas han upp av Skellefteå efter SM-guldet – och lånas samtidigt ut till Nybro i HockeyAllsvenskan. 
– Vi tror att han har en spännande framtid, säger Skellefteås GM Erik Forssell. 

Det var en rörig säsong för Alexander Hellnemo

Förra året så lämnade han Skellefteå och värvades till Rögle på ett tvåårskontrakt. Men det blev aldrig något spel med Rögle i SHL utan han fick endast göra två matcher för skåningarnas J20-lag – annars var han utlånad. 

Han lånades först ut till Kalmar i HockeyAllsvenskan men där hade han det mycket tungt och lämnade efter fem matcher där han sedan i stället åkte till norska Storhamar där han gjorde det bra under sju matcher. 

20-åringen lånades sedan ut till Skellefteå AIK och sedermera också till Clemensnäs i Hockeyettan. Han fick då göra en SHL-match med Skellefteå där han höll nollan i en 6-0-seger mot Örebro i början av mars. Hellnemo var sedan tredjemålvakt för Skellefteå under SM-slutspelet och fick vara med och fira SM-guldet – trots att han egentligen var utlånad från Rögle. 

Nu står det klart att målvakten blir kvar i Skellefteå då hans kontraktet med Rögle bryts och han sajnas i stället av guldlaget. 

– Alexander har gjort det bra sedan han kom tillbaka till oss och vi tror att han har en spännande framtid. När vi nu skriver ett avtal med honom så får vi täckning med ytterligare en målvakt samtidigt som han för möjlighet till bra matcher i HockeyAllsvenskan, säger Skellefteås GM Erik Forssell.

Förstärker Nybro: “Vet vilken kapacitet han besitter”

Alexander Hellnemo kommer dock inte att spela i Skellefteå i första hand utan den unge burväktaren lånas ut till Nybro Vikings i HockeyAllsvenskan. 

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma till Nybro och spela och utvecklas. Jag vet att det är en bra klubb med bra fans så det ska bli väldigt roligt, säger Hellnemo om utlåningen till Nybros hemsida.

Där kommer han att bilda målvaktspar tillsammans med toppkeepern Tex Williamsson.

– Vi är jätteglada över att Alexander valt att komma till Nybro och fortsätta sin utveckling tillsammans med Tex och vår nya målvaktstränare Thomas Bäckman. Jag känner till Alexander väl från min tid i Skellefteå och vet vilken kapacitet han besitter, säger sportchef Mikael Aaro.


TV: William Nylanders succénatt mot Boston

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL