Det ser ut att bli en dragkamp om Erik Källgren.
Foto: Alamy (Montage)
SHL

Uppgifter: Linköping på jakt efter Erik Källgren

ANNONS

Linköping drabbades av ett blytungt tapp när Marcus Högberg valde att skriva NHL-kontrakt. Nu jagar klubben Erik Källgren som ersättare, enligt Corren.

Förra veckan kom beskedet att Linköping kommer att tappa lagets stjärnmålvakt Marcus Högberg, då han valt att skriva på ett NHL-kontrakt. Detta har tvingat sportchefen Peter Jakobsson ut på en ofrivillig målvaktsjakt – där han nu uppges ha fått upp ett huvudspår.

Enligt Corren ska den svenske AHL-målvakten Erik Källgren vara Linköpings förstaval i jakten på en ersättare till Högberg. Enligt tidningen ska Källgren ha erbjudits ett lukrativt avtal med LHC.

– Inga kommentarer, säger sportchefen Peter Jakobsson till tidningen.

Enligt Corren ska Källgren ha varit på besök i Linköping under veckan för att bekanta sig med klubben och få ett kontraktsförslag presenterat för sig. Utöver det ska han även ha genomgått en läkarundersökning.

Har också träffat Brynäs

Tidigare har Expressen rapporterat att Källgren även besökt Brynäs, som liksom Linköping ska ha lämnat ett förslag kring ett treårskontrakt till den svenske AHL-målvakten.

Erik Källgren har tidigare spelat juniorhockey i Linköping, men spelade aldrig någon match i herrlaget. I stället har han spelat SHL-hockey med Växjö, där han blev svensk mästare 2021 och därefter flyttade över till Nordamerika för spel i Toronto. Under sina två säsonger i Toronto blev det 24 NHL-matcher för Källgren, som inför denna säsong skrev på för New Jersey Devils, där det blivit uteslutande spel i farmarlaget Utica Comets.

Den här säsongen noterades han för en räddningsprocent på 87,2 procent på 16 spelade matcher i AHL. 


TV: Knockas av slagskott i ansiktet


 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL