Hampus Sjöström.
Foto: Bildbyrån
SHL

Rögle bekräftar: Hampus Sjöström fortsätter som sportchef

ANNONS

Han blev inkastad som ersättare till Chris Abbot i december och såg laget lyfta tig till en SM-final. Nu bekräftar Rögle att Hampus Sjöström blir den permanenta sportchefs-lösningen. 
– Det kommer utan tvekan göra honom till en mycket effektiv och framgångsrik sportchef i SHL, säger klubbdirektör Daniel Koch på hemsidan.

Medan laget har kämpat sig hela vägen till en SM-final har Hampus Sjöström framtid varit oviss. Ovetande om han själv skulle bli kvar i rollen som sportchef har han haft ansvaret för truppbygget. Nu är övergången från tillförordnad sportchef till rollen som permanent sportchef bekräftad av Rögle

– Hampus har visat ett fantastiskt ledarskap och gjort ett jättejobb sedan han fick hoppa in i rollen i december. Han har varit trygg, drivande och gett ledarstaben och spelargruppen förutsättningar för att kunna lyckas med resan de gjort under våren. Parallellt med det arbetet har han också jobbat stenhårt med att bygga och stärka truppen ytterligare inför kommande säsong. Det ska bli väldigt spännande att följa hans fortsatta arbete, säger Rögles klubbdirektör Daniel Koch på hemsidan.

“Byggt ett stort nätverk av spelare och ledare”

34-årige Sjöström klev in i Rögle 2021 som assisterande till Chris Abbott, men har samtidigt jobbat som Team Manager för juniorkronorna. Nu hoppas klubben att han kan fortsätta bygga vidare på succén och utvecklas till en framgångsrik sportchef i SHL. 

– Hampus har under sina år i Rögle, på förbundet och med juniorlandslagen byggt ett stort nätverk av spelare och ledare inom ishockeyn som är väldigt värdefullt i sportchef rollen. Hans kompetens, moderna ledarskap och organisationsförmåga kommer utan tvekan göra honom till en mycket effektiv och framgångsrik sportchef i SHL, säger Daniel Koch.


TV: Skellefteås jubel – efter SM-guldet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL