Madelen Haug Hansen och Ingrid Morset.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SDHL

Linköpings Madelen Haug Hansen och Ingrid Morset avslutar karriärerna

ANNONS

Fyra spelare lämnar Linköping inför kommande säsong, varav två avslutar karriären. Efter tolv, respektive tio år i SDHL-klubben tackar Madelen Haug Hansen och Ingrid Morset för sig. 
– Ett extra stort tack till Madelen och Ingrid, säger sportchefen Sabina Eriksson på hemsidan.

När norska forwarden Madelen Haug Hansen skrev på för Linköping 2012 såg hon troligen inte framför sig att det var just där hon skulle få avsluta karriären tolv år senare. Nu är detta ett faktum. Efter en säsong med guld i andradivisionen av VM kommer ett avsked på 30-åringens instagram-konto. 

“Tack ishockey”, skriver hon i ett känslosamt inlägg. 

Under sina år i den svenska högstaligan hann Haug Hansen med 288 poäng över 426 matcher och två SM-guld. Med det antalet framträdanden är hon även den som dragit på sig tröjan flest gånger i damlagets historia. En LHC-ikon helt enkelt.

Detsamma gäller i stort för Ingrid Morset som även hon avslutar karriären. För hennes del är det efter tio säsonger i LHC.  

Fyra lämnar - två förlänger

Utöver Madelen Haug Hansen och Ingrid Morset är det även Jessica Adolfsson och Enikő Tóth som meddelas lämna klubben. 

– Vi vill rikta ett stort tack till samtliga spelare för deras insatser i Linköping Hockey Club och vill även önska de ett stort lycka till i framtiden. Ett extra stort tack till Madelen och Ingrid och allt de har gjort för klubben, som bland annat har innehållit två SM-guld, säger sportchefen Sabina Eriksson på hemsidan innan hon  fortsätter:
– Jessica Adolfsson har uttryckt en önskan om att säga upp sitt avtal i förtid, och vi har valt att gå med på hennes önskemål. Vi önskar Jessica fortsatt lycka till med sin karriär och skiljs åt utan ”hard feelings” mellan varandra

Kort efter detta meddelar LHC även att 22-åriga Marthe Pabsdorff Brunvold och 20-åriga Ella Jämsén valt att förlänga sina avtal till och med 2026.

– Båda tog stora kliv i sin utveckling under säsongen, säger Sabina Eriksson.


TV: Nördsnack med "Foppa": "Min klubba"

Den här artikeln handlar om: