Jacob Svensson och Marcus Karlström.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Jacob Svensson bekräftar själv - blir inte kvar i Almtuna

ANNONS

Jacob Svensson står inför en oviss framtid inför kommande säsong. 
För UNT berättar han själv att det inte blir en fortsättning i Almtuna. 
– Nu blev det så här nu, säger han till tidningen. 

Utöver två säsonger i AIK har Jacob Svensson spenderat hela sin seniorkarriär i en klubb, men efter 2023/24 kommer han att behöva söka sig vidare. 25-åringen bekräftar nu detta själv för Uppsala Nya Tidning.

– Jag vet att det inte blir i Almtuna i alla fall. Jag fick veta att det inte var aktuellt just nu. Jag har varit här i många år och trivts bra men nu blev det så här nu, säger han till tidningen. 

Den nu 25-årig Svensson gick ner från 16 poäng på 27 matcher tidigare till endast sju på 50 matcher denna säsong.

Blir kaptenen kvar?

Samtidigt som detta står även Uppsala-klubbens kapten, Marcus Karlström inför ett tufft beslut. Backen som tidigare spelat både för AIK, Södertälje och HV71 har ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt och undersöker sina alternativ. Så sent som i februari nämndes han som ett alternativ för Brynäs inför deadline och säkerligen finns fler intresserade klubbar nu i och med 29-åringens starka säsong. 

– Jag vet inte riktigt än vad som kommer att hända. Jag fokar mycket på familj och semester just nu så får agenten göra sitt. Det är klart att man vill uppåt men just nu känner jag att det är mycket som ska klaffa för att jag ska åka och ta med mig familjen. Men klaffar det så är det väl bra, säger Karlström till UNT.


TV: Peter Forsbergs ultimata hockeyspelare

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL