Eero Savilahti och Juho Liuksiala lämnar
Foto: Bildbyrån.
HockeyAllsvenskan

Eero Savilahti och Juho Liuksiala lämnar Nybro Vikings

ANNONS

Nybro tappar två av sina största stjärnor. Såväl Eero Savilahti och Juho Liuksiala lämnar.
– De båda gjorde det riktigt bra hos oss under föregående år och de har siktet inställt på spel någon annanstans än Nybro tyvärr, säger sportchefen Mikael Aaro.

När Nybro Vikings gick upp i HockeyAllsvenskan var Eero Savilahti och Juho Liuksiala två av de stora hjältarna. De gjorde 14 respektive poäng på 15 kvalmatcher. Väl i HockeyAllsvenskan fortsatte duon leverera, och med 42 respektive 36 poäng slutade de etta och tvåa i den interna poängligan.

Nu lämnar de finska stjärnorna.

– Vi har använt alla möjliga medel för att förlänga kontrakten över ytterligare en säsong och kan luta oss mot att vi gjort allt i vår makt för att få dem att stanna här. Mer kan vi inte göra då vi har en ekonomisk verklighet att förhålla oss till, säger sportchefen Mikael Aaro till klubbens hemsida.
– Vi är såklart ledsna över att det inte blir någon förlängning med vare sig Savilahti eller Liuksiala. Vi hade gärna sett de båda i laguppställningen även kommande säsong.

Någon ny klubbadress är inte bekräftad för de båda stjärnorna.

– Eero och "Doggy" har betytt oerhört mycket för Nybro Vikings och kommer bli ihågkomna som två stora hjältar, säger klubbdirektör Kim Ahlqvist.


 

Den här artikeln handlar om: