GULDEXTRA
Här kliver Oscar Möller in på isen och firar SM-guldet.
Video: Henrik Jansson
Intervju

Oscar Möller öppnar upp efter guldfirandet: “Kaosartat år för mig och familjen”

ANNONS

Oscar Möller har inte spelat någonting under säsongen då han har saknats på grund av utmattningssyndrom. 
Men efter Skellefteås SM-guldet fick han ändå komma ner på isen, lyfta bucklan och fira med lagkamraterna. 
– Man blir lite rörd bara av att de ville ha ner mig på isen. Det var inget som jag förväntade mig, säger Möller. 

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Det var i juli förra året som det plötsliga beskedet kom att Oscar Möller pausar sin karriär på grund av utmattningssyndrom och blir borta på obestämd tid för Skellefteå AIK

När vi nu stänger boken för SHL-säsongen 2023/24 så kom Möller inte att spela någonting utan följde sitt Skellefteå från läktaren. 

Där fick han se ett lag som svetsades samman trots flera motgångar och som bara blev bättre ju längre säsongen led. Det slutade också med att klubben tog sitt fjärde SM-guld.

“Det var en jättefin gest”

Efter att ha stått på isen med guldhjälm vid båda gulden 2013 och 2014 så firade nu Möller guldet från läktaren i Skellefteå Kraft Arena. Men när Skellefteå firade guldet så fick Möller gå ner på isen, lyfta Le Mat-pokalen han också och vara en del av resten av laget. 

Något som gjorde 35-åringen känslosam. 

– Det var en jättefin gest, såklart. Man blir lite rörd bara av att de ville ha ner mig på isen. Det var inget som jag förväntade mig, direkt. Man är otroligt tacksam för det och stolt över spelarna och ledarna vad de har åstadkommit den här säsongen, säger Möller efteråt. 

Kändes det inte självklart att gå ner? 
– Nja, alltså…. jag har ju liksom inte varit med någonting under säsongen, egentligen. Jag har bara haft en inblick i dagliga verksamheten såklart och kontakt med spelarna vid sidan av. Häftigt att få se det här från läktarplats också. 

Oscar Möller fick också vara med på guldbilderna efteråt. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Öppnar upp: “Tufft, kaosartad säsong”

Oscar Möller har varit en av SHL:s allra största stjärnor under flera år och var ett stort tapp för Skellefteå när beskedet kom att han skulle vara borta. 

Det var länge oklart när – eller om – Möller skulle komma tillbaka och det stod sedan klart att stjärnan inte skulle spela någonting den här säsongen. 

Nu öppnar forwarden då upp om hur säsongen har varit när han har varit på sidlinjen hela 2023/24. 

– Tufft. Kaosartad säsong. Kaosartat år, för mig, och familjen såklart. Jag var ju knappt varit här någonting första halvåret. Efter jul och nyår har jag försökt ta mig hit och se några matcher sakta men säkert och följt en del under sluttampen och framför allt i slutspelet. 

Oscar Möller och Robert Ohlsson kramade om varandra efter guldet. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Svaret om framtiden: “Inte titta för långt framåt”

35-åringen har fortfarande kontrakt med Skellefteå över nästa säsong men än är det oklart vad som händer för honom. Det är fortfarande inte klart när han kan vara tillbaka i spel. 

– Jag försöker hålla mig till min rehabplan som “med-teamet” har lagt upp för mig. Jag menar… framtiden får ju utvisa det. Det gäller för mig att inte titta för långt framåt. När man ser det här så pirrar det nog för alla i den här arenan att få vara på isen.

Möller vann guld med Skellefteå både 2013 och 2014 men var också med om att bara ta silver 2012, 2018 och 2023. Nu fick han dock se laget gå hela vägen för att knipa SM-guldet. 

Vad var skillnaden i år? 
– Otroligt bred trupp som kan leverera på alla fronter. De har ju gjort det under säsongen. Målvakter, special teams, fem mot fem-spelet, allt har ju liksom varit i topp. Andra spelare har verkligen klivit fram och tagit stora kliv under säsongen, fyllt luckor som kanske var öppna, och blommat ut på det sättet. Det kanske var det som behövdes, avslutar Oscar Möller.


TV: Linus Söderström får Stefan Liv Memorial Trophy

Den här artikeln handlar om: