Gustav Olhaver.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Gustav Olhaver bryter med Tingsryd - klar för Mora

ANNONS

Återkomsten i Tingsryd blir kortare än väntat. 
Gustav Olhaver bryter med den allsvenska klubben i förtid - för spel i Mora.

När Gustav Olhaver i juli återigen skrev på för Tingsryd handlade det om ett avtal på två år. En succésäsong med ett personligt poängrekord i Hockeyallsvenskan senare står det nu klart att kontraktet bryts. 

“Nu har Gustav och TAIF i samförstånd valt att gå skilda vägar. Vi vill tacka Gustav för sin tid i TAIF och önskar honom allt gott i framtiden”, skriver klubben på sin hemsida.

Den nu 26-årige Olhaver blev lagets skyttekung med 13 mål i grundserien och slutade totalt på 29 poäng efter 52 matcher. Det hela gjorde även att han i december fick chansen i SHL igen genom ett lån till HV71. Ännu är det inte klart var den tidigare juniorlandsmannen från Ängelholm ska spela nästa säsong.

Bekräftat: Klar för Mora

Kort efter avskedet i TAIF kommer Smålandsposten även med uppgifter om var Gustav Olhaver hamnar nästa säsong. Enligt tidningen ska det vara Mora IK som vunnit kampen om den poängstarke forwarden. 

Senare bekräftades flytten även av Dala-klubben. 

– Gustav är en storväxt forward med bra speluppfattning och skridskoåkning. Han är en spelare som har gjort en hel del poäng i hockeyallsvenskan och ska bli spännande att se vad han kan uträtta hos oss, säger Anderas Hägglund, sportchef Mora, på hemsidan.

Precis som Gabriel Säll gör därmed Olhaver flytten från Tingsryd till Mora till 2024/25.

 


TV: Will Ferrell dyker upp i AIK-tröja

Den här artikeln handlar om: