Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

New York Rangers avancerar – sveper Washington Capitals

ANNONS

Presidents' Trophy-vinnaren New York Rangers är första lag att säkra sin plats i andra rundan av Stanley Cup-slutspelet. Detta efter att man i natt besegrat Washington med 4–2 – och därmed fullbordat sin svepning av huvudstadslaget

Washington Capitals tog sig med stor möda till Stanley Cup-slutspelet, där man i sista omgången säkrade sin plats efter stor dramatik. Väl i slutspelet blev det inte mycket att hurra för.

I natt fullbordade Presidents' Trophy-vinnaren New York Rangers sin svepning av Capitals genom en 4–2-seger på bortais – vilket innebär att Rangers avancerar till nästa runda av Stanley Cup-slutspelet med 4–0 i matcher.

– Vi är väldigt bra. Vi visade det varje match. Även i kväll, när vi inte spelade som bäst, kunde vi ändå göra de små detaljerna rätt när det behövdes. Vi hade bra hjälp av vår målvakt (Igor Sjestjorkin). Han är en del av laget och varje gång vi gör något sämre finns han där och räddar oss, säger forwarden Vincent Trocheck till NHL.com.

Ovetjkin poänglös i slutspelet

Trocheck stod för ett av målen för Rangers, där de andra fullträffarna gjordes av Artemij Panarin, Kaapo Kakko och Jack Roslovic. Igor Sjestjorkin räddade 23 av 25 skott och lagets svenske storstjärna Mika Zibanejad noterades för två passningspoäng i segermatchen.

I Washington lämnade Aleksandr Ovetjkin isen poänglös för fjärde matchen i rad.

– Det är alltid jobbigt att förlora en matchserie, speciellt när vi haft en del bra chanser. Vi gjorde inga mål. Vår kedja gjorde inte många mål och jag spelade inte bra, säger den ryske veteranen.

New York Rangers är nu den sjätte Presidents' Trophy-vinnande laget någonsin att inleda Stanley Cup-slutspelet med att svepa motståndet i raka matcher i första rundan av slutspelet.

Washington Capitals – New York Rangers 2–4
Washington: Martin Fehervary (2), Hendrix Lapierre (1).
New York: Kaapo Kakko (1), Vincent Trocheck (3), Artemij Panarin (2), Jack Roslovic (2).

New York vidare med 4–0 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL