Henrik Eriksson.
Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Henrik Eriksson klar för Södertälje

ANNONS

Henrik Eriksson byter klubb i HockeyAllsvenskan.
Veteranen lämnade Mora – och är nu i stället klar för Södertälje. 

Det blev bara en säsong i Mora för Henrik Eriksson

Förra veckan klubben dalalaget att 34-åringen lämnar föreningen – och nu står det klart att han flyttar inom HockeyAllsvenskan. 

Eriksson presenteras nämligen av Södertälje där han skriver på ett tvåårskontrakt. 

– Henke är precis den spelartypen som vi saknade när vi kom till slutspel. Hårt jobb, oöm och laglojal. Det är en spelare som sätter standarden i sitt sätt att vara och träna. Jag är övertygad om att han kommer bli en spelare som Södertälje-publiken kommer ta till sig och uppskatta. Vi är glada att få in Henke som fyller lite det tomrum som “Stoffe” (Christopher Liljewall) lämnar efter sig. Henke ansluter i augusti och kontraktet är skrivet över två säsonger, säger SSK:s sportchef Emil Georgsson.

Har spelat över 600 matcher i 08-rivalen Djurgården

Henrik Eriksson gjorde 19 poäng på 52 matcher i grundserien för Mora och följde sedan upp det med fem poäng på tolv slutspelsmatcher. 

Veteranen, som kallas “Hank the Tank” är mest känd för sin tid i Djurgården då han har spelat över 600 matcher i DIF-tröjan men han har också spelat över 200 matcher i Mora. 

Under sin karriär har Eriksson då gjort 451 matcher i SHL och 282 matcher i HockeyAllsvenskan. Han var då med när Djurgården gick upp till SHL 2014 samt tog SM-silver med klubben 2019.


TV: Sam Hallam om sitt VM-bygge

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL