Alfons Freij.
Foto: Steven Ellis/Daily Faceoff
Nyhet

Alfons Freij kan lånas ut till Hockeyallsvenskan

ANNONS

Alfons Freij har gjort succé i det svenska U18-landslaget den här säsongen och spelar just nu U18-VM med Småkronorna. Nästa säsong kan Växjös backtalang spela i Hockeyallsvenskan.
– Ja, det jag har snackat med agenten om är att jag kanske ska spela seniorhockey, säger Freij till hockeysverige.se.

VANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)

På 24 matcher har Alfons Freij den här säsongen producerat hela 27 poäng (5+22) för det svenska U18-landslaget denna säsong. Det är en historiskt bra produktion för backen, som denna säsong slagit poängrekord för en svensk back i U18-landslaget.

I klubblaget Växjö har det blivit närmast uteslutande juniorhockey den här säsongen, men nästa säsong pekar mycket på att det blir en allsvensk utlåning för den 18-årige backtalangen.

– Vi för en dialog med Växjö och vi alla känner att det kan vara helt rätt steg för honom. Han ska börja sommarträningen med Växjö, så all planering Växjö har för sina spelare får ni ta med dem, säger agenten Martin Nilsson till hockeysverige.se.

Alfons Freij: “Det är det vi pratar om”

Alfons Freij, som producerade 36 poäng på 45 matcher i Växjös J20-lag denna säsong, är själv sugen på att ta klivet upp till seniorhockeyn. Freij fanns även med i en CHL-match med Växjö under säsongens gång.

– Ja, det jag har snackat med agenten om är att jag kanske ska spela seniorhockey. Om det blir en utlåning, jag har ju fortfarande ett år kvar i Växjö, till Hockeyallsvenskan eller nåt sånt. Det är det vi pratar om, säger Freij till hockeysverige.se.

Konkurrensen om speltid i Växjös SHL-lag har den här säsongen varit hård, där klubben inte roterat på fler än åtta backar under hela SHL-säsongen.

– Det har varit mycket folk, speciellt på backsidan. Man har varit där och tränat och lärt sig men inte riktigt fått chansen. Jag har spelat på bra i J20 och hela den biten och tagit med mig mycket från träningarna, säger Freij.


TV: Sam Hallam om sitt VM-bygge

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL