Frans Tuohimaa.
Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Frans Tuohimaa klar för Södertälje

ANNONS

Frans Tuohimaa lämnade Frölunda – men blir kvar i Sverige. 
Den 32-årige målvakten är klar för Södertälje i HockeyAllsvenskan. 
– I Frans får vi in en stabil och trygg målvakt med rutin som vi hoppas kommer ge en bra grund till resten av laget, säger SSK:s målvaktstränare Calle Brattenberger.

Södertälje spikar sitt målvaktspar inför nästa säsong i HockeyAllsvenskan. 

Både Tomas Sholl och Claes Endre lämnade klubben och sedan plockade SSK in Oliver Håkanson från Almtuna. 

I dag presenterar laget också värvningen av Frans Tuohimaa som närmast kommer från Frölunda. 

– Frans kommer med erfarenhet från de allra bästa ligorna och mästerskapsspel tillsammans med Finland. I Frans får vi in en stabil och trygg målvakt med rutin som vi hoppas kommer ge en bra grund till resten av laget. Han rör sig i målet med god placeringssäkerhet i kombination med en snabbhet och ett lugn. Att få in Frans i truppen ger oss en erfarenhet som kommer kunna ge laget ytterligare trygghet ute på isen och i omklädningsrummet. Frans och Oliver ger oss ett komplett målvaktspar kom kommer kunna sporra och hjälpa varandra till ytterligare utveckling, säger målvaktstränaren Calle Brattenberger på klubbens hemsida.

Spelade upp Leksand till SHL 2016

Frans Tuohimaa spelade tio matcher för Frölunda i SHL under säsongen och hade 91,1 i räddningsprocent. Han fick sedan även spela i två slutspelsmatcher innan Frölunda åkte ut i semifinalen. Säsongen 2022/23 spelade finländaren även fem matcher i SHL med Skellefteå. 

32-åringen har tidigare gjort en säsong i HockeyAllsvenskan med Leksand säsongen 2015/16 och var då med och spelade upp klubben i SHL. I sin karriär har han också spelat 277 matcher hemma i Liiga samt 26 KHL-matcher. 

2022 var Tuohimaa med och vann både OS-guld och VM-guld med Finland – även om han inte spelade en enda minut i någon av turneringarna.


TV: Jesper Fast kan missa hela slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL