Dylan Sikura.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
SM-slutspelet

Dylan Sikura missar hela finalserien: “Ett tråkigt sätt att avsluta säsongen på”

ANNONS

Dylan Sikura skadades i den andra finalmatchen mot Rögle.
En skada som gör att hans säsong är över, bekräftar forwarden under söndagen.
– Det är jobbigt och inte alls sättet man vill avsluta en säsong på, säger Sikura till Folkbladet

Skellefteå AIK är en vinst ifrån att säkra sitt första SM-guld på tio år. 

Men oavsett hur det går i finalserien så kommer inte forwarden Dylan Sikura att återvända till spel. Kanadensaren bekräftar nu själv att hans säsong är över på grund av skadan som han ådrogs i den andra finalmatch mot Rögle. 

– Ja, säsongen är över. Det kommer att behövas runt sex veckor för att läka, så det är över för min del. Det är ett tråkigt sätt att avsluta säsongen på, säger Sikura till Folkbladet och fortsätter: 
– Det är jobbigt och inte alls sättet man vill avsluta en säsong på. Samtidigt är det hockey, det är så här det kan bli. Det är jobbigt, men som lag har vi lyckats hantera skadebiten på ett jättebra sätt under hela säsongen. Oavsett om det varit juniorer eller andra spelare i laget så är det spelare som klivit fram när andra har saknats. Det har imponerat mycket på mig.

Oviss framtid i Skellefteå

Dylan Sikura inledde trevande efter att han värvades till Skellefteå men har blivit bättre och bättre ju längre säsongen har lidit. I grundserien blev det 26 poäng på 49 matcher och i SM-slutspelet gjorde han nio poäng på 13 matcher innan skadan. 

Forwarden har dock utgående kontrakt med Skellefteå och det är oklart vad som händer. Enligt honom har dock samtal om en fortsättning i klubben inletts. 

– Vi får se vad som händer. Jag har haft lite samtal med "Forre" (sportchef Erik Forssell), sedan får vi se vad som blir bäst för båda parter. Jag trivs, som jag sagt tidigare, väldigt bra här. Det skulle inte finnas ett bättre sätt att avsluta säsongen här än med ett guld, säger Sikura.


TV: Elias Pettersson inför sitt första riktiga slutspel

Den här artikeln handlar om: