U18-VM
Adam Hesselvall.
Foto: Martin Jansson & Steven Ellis/Daily Faceoff
U18-VM

Adam Hesselvall: "Vi är en riktig hockeyfamilj"

ANNONS

De senaste åren har det varit vanligare att talangerna lämnar SSK än stannar kvar. Men en som har förblivit moderklubben trogen är Adam Hesselvall – som nu är klubbens stora framtidsnamn.
– Vi är en riktig hockeyfamilj, berättar talangen för Hockeysverige.se.

VANDA (HOCKEYSVERIGE.SE)

Adam Hesselvall är talangen som stannade kvar i Södertälje – och som nu är en av landets främsta i 06-kullen. Forwarden har spelat till sig en plats i Sveriges U18-VM-trupp där han nu har en viktig roll.

I en tredjekedja med Jack Berglund och Viggo Nordlund har 18-åringen hittills skjutit ett mål på tre matcher.

– Jag tycker att vi spelar bra tillsammans och har en bra kemi. Men vi missar mycket lägen. Även om vi skapar mycket lägen och det är bara att fortsätta. Jag vill bidra med farten, jobba hårt framför mål och kanske låta Viggo jobba på i hörnen, säger forwarden.

I Södertälje har det också blivit en fin säsong. I ett J20-lag som var snubblande nära att ta sig till den nationella serien hade Adam Hesselvall 30 poäng på 43 matcher. Med det var han också en av de ledande spelarna i truppen. 

Hur har din säsong varit?
– Den har varit upp och ner. Den startade inte som jag ville. Sen kom jag tillbaka lite igen, och sen ner igen så lite uppochner. Men över det stora hela rätt bra.

“Vi är en riktig hockeyfamilj”

Forwarden var framträdande i TV-pucken för sin årskull men det var under U17-året som han tog tag i landslagsplatsen. En plats som han sedan dess aldrig har släppt.

Dessutom har Adam Hesselvall växt ut till Södertäljes största löfte. Under säsongen blev det också A-lagsdebut i slutet på januari när han fick spela nio minuter i Hockeyallsvenskan.

Vad är det du har jobbat mest på att förbättra?
– Det skulle vara min fart. Jag har jobbat mycket med den för att bli snabbare. Det är något jag vill fortsätta med.

Foto: Martin Jansson. Adam Hesselvall under U18-VM.

Efternamnet Hesselvall är också något som klingar bekant i hockeykretsar. Det finns nämligen två äldre bröder i Oscar, som är den äldsta, och Filip som den här säsongen var en lagkamrat i Södertälje J20.

Dessutom finns det en yngre kusin, Ebba Hesselvall, som var dominant i TV-pucken redan som underårig. 

– Hon är duktig. Om hon fortsätter kommer hon nog gå långt. Samma med, min äldsta brorsa har slutat, men den andra lirar jag med till vardags och nu vet jag inte hur det blir med honom eftersom hans sista J20-säsong är klar. Han är också bra. Vi är en riktig hockeyfamilj.

“Det var mycket bråk"

Båda de äldre bröderna har spelat ishockey så det har blivit en och annan match hemma på gården.

– Det är klart. Det var mycket bråk, men det är så det ska vara med syskon. Jag kanske har fått vara målis nån gång när vi har lirat ute på gatan. Men det har varit kul ändå.

Adam är alltså yngst av tre bröder, något som har fått honom att tvingas jobba ännu hårdare, och stå upp ännu mer.

– Vi har alltid tävlat i allt. Som yngre är man lite sämre på allt så då kan man alltid se upp till dem och vara bättre än dem. 

Sverige spelar nästa match i U18-VM på tisdag, då mot Schweiz.


TV: Stökiga scener efter Englunds tackling på Kane

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL