Se målet i videospelaren ovan.
Video: AHL TV
AHL

William Strömgren ordnar AHL-avancemang – efter solomål

ANNONS

Calgary Wranglers har tagit sig vidare till konferenskvartsfinalen i AHL-slutspelet. Detta efter att William Strömgren i natt ordnade det matchvinnande målet – efter en soloprestation.

Calgary Wranglers har tagit sig vidare till den andra rundan av Calder Cup-slutspelet. Detta efter att man i natt besegrade Tucson Roadrunners med 4–3, där svenske William Strömgren spelade en huvudroll för Calgary.

Detta efter att Strömgren noterats för det matchvinnande 4–2-målet i den tredje perioden, då den svenske forwarden med en läcker soloprestation tog pucken från egen blålinje genom mittzonen innan han tog sig förbi två försvarare och lyfte in pucken bakom Matt Villalta i Tucson-målet.

Utsågs till matchens första stjärna

Strömgren hade dessförinnan noterats för en assist på Sam Mortons kvitteringsmål i den första perioden och utsågs efter matchen till matchens första stjärna.

Calgary vann bäst av tre-serien med 2–0 i matcher och kommer att möta Coachella Valley Firebirds i nästa runda av AHL-slutspelet i en matchserie som spelas i bäst av fem matcher.

20-årige Strömgren gör sin första säsong i AHL, där han i grundserien noterades för 27 poäng (7+20) för Calgary Wranglers. William Strömgren draftades av Calgary Flames i andrarundan 2021 och skrev i mars 2023 på sitt treåriga entry level-kontrakt med klubben.

Se målet i videospelaren ovan.

***

I Rochester var det lagets svenskarna som ordnade lagets 3–2-seger mot Syracuse Crunch. Detta efter att Anton Wahlberg, Noah Östlund och Isak Rosén stått för varsina mål i segermatchen som innebär att Rochester går upp i en 1–0-ledning i matchserien som är en del av andra rundan i Calder Cup-slutspelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL