Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Colorado vände och vann – efter målexplosion

ANNONS

Colorado gick in till den tredje perioden i den tredje matchen mot Winnipeg med ett 1–2-underläge. Då bjöd Denver-laget på en målexplosion i den tredje perioden – och vann matchen med hela 6–2.

Colorado Avalanche är tillbaka i förarsätet i matchserien mot Winnipeg Jets.

Detta efter att laget i natt lyckats vända ett 1–2-underläge i den tredje perioden till en 6–2-seger. Sex olika målskyttar skrev in sig i målprotokollet för Denver-laget, som därmed blev det första laget på åtta år att göra fem mål i en tredjeperiod i Stanley Cup-slutspelet.

Casey Mittelstadt var poängbäst i Colorado med sina tre passningspoäng i matchen, medan stjärnorna Nathan MacKinnon (1+1), Mikko Rantanen (0+2) och Devon Toews (1+1) stod för två poäng vardera i 6–2-segern. Totalt skrev tolv av Colorados 18 utespelare in sig i poängprotokollet i matchen.

I och med segern leder nu Colorado matchserien med 2–1 i matcher och har chansen att spela till sig en matchboll i serien under söndagskvällen, svensk tid, då lagen möts i Denver på nytt.

Colorado Avalanche – Winnipeg Jets 6–2 (1–0, 0–2, 5–0)
Colorado: Zach Parise (2), Nathan MacKinnon (2), Valerij Nitjusjkin (3), Artturi Lehkonen (3), Ross Colton (1), Devon Toews (1).
Winnipeg: Tyler Toffoli (1), Josh Morrissey (2).

Colorado leder matchserien med 2–1 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: