SM-FINALEN
Andreas Johnsson firar 2–1-avgörandet.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Andreas Johnson stor hjälte igen - Skellefteå kan ta SM-guld på hemmais

ANNONS

1–1 i matcher inför mötena i Ängelholm. 
Nu vänder Skellefteå tillbaka med möjligheten att avgöra SM-finalen - på hemmaplan. 
– Ett Rögle som har haft mängder med chanser. Skellefteå behöver bara en, säger Staffan Kronwall efter övertidsmålet till 2–1.

SM-finalen mellan Skellefteå och Rögle har i stora delar följt samma mönster genom alla matcher. Under lördagen var det återigen målsnålt länge - och en stark start av gänget från Ängelholm. Oturligt nog för Rögle fortsatte även trenden med sämre utdelning än väntat.

– Det är klart att det är lite frustrerande, men vi får släppa det. Vi kommer ut med bra fart och jobbar lite mer tillsammans mot vad vi gjorde förra matchen. Ett steg upp, säger Linus Sandin till TV4.

Tidigt i den andra perioden spräcktes till slut nollan, men då för Skellefteå. Andreas Johnson skickade in en puck som letade sig hela vägen in i nät. Målet blev starten på en period där Skellefteå tog tillbaka initiativet i det fjärde finalmötet. Även om skotten slutade 12–12 i mittendelen var det med lättnad som Anton Bengtsson sedan kunde berättar om känslorna efter sitt 1–1-mål. 

– Det var viktigt. Riktigt skönt att hänga dit den. Jag tycker inte att vi gör någon jättebra andraperiod. Vi går ner oss lite, spelar lite för slarvigt med puck och lite för sakta, säger Bengtsson till TV4 efter 40 spelade minuter.

Stor hjälte - igen: “Det visar spetsen”

Tredje perioden kom och gick utan något avgörande, men det var inte utan chanser. Slarvet fortsatte och med bara några sekunder kvar såg flertalet puckar ut att kunna trilla in. 

– Skillnaden är att Rögle gör lite för många misstag. Det är misstag i Skellefteå också, men det här… städa de här grejerna är prio nummer ett. Det här med bara sekunder kvar, jag höll på att tappa andan, säger Niklas Wikegård kritiskt i TV4:s studio.

Rögle var sedan i stora delar starkast i förlängningen, men Linus Söderström stod emot och återigen kunde Andreas Johnson blixtra till. Med sitt andra för dagen, samt fjärde mål i slutspelet blev stjärnan återigen matchavgörande - för tredje gången sedan grundseriens slut.

– Det visar spetsen i Skellefteå. Ett Rögle som har haft mängder med chanser. Skellefteå behöver bara en. Det är begåvat av Anton Olsson att inte ta skottet utan lägga den på sidan. Andreas Johnson hittar en jättefin yta. Det är många matcher han har avgjort i det här slutspelet. Vilket tillskott han har varit sedan han kom in, säger Staffan Kronwall efter 2–1-målet och därmed 3–1 i matcher. 


TV: Höjdpunkter från William Nylanders säsong

Den här artikeln handlar om: