SM-FINALEN
Rickard Hugg var tillbaka - tidigare än väntat.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Rickard Hugg tillbaka – skjuter ner ryktena om skadan: “Inte varit något snack om det”

ANNONS

Rickard Hugg ryktades tvingas till operation och missa hela finalserien. 
Men i den tredje SM-finalen stod han plötsligt på isen. Nu slår han då tillbaka mot spekulationerna om skadan. 
– Det är så lätt att någon liten grej blir så stor i media, säger Hugg. 

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Efter varsin vinst uppe i Skellefteå stod det 1-1 i matcher och något lag skulle skaffa sig slagläge vid seger under torsdagskvällen.

Skellefteå såg då till att dra det längsta strået efter att ha vunnit med 3-2 borta mot Rögle i den tredje SM-finalen för att ta ledningen med 2-1 i matcher. Segern bärgades efter att Max Lindholm gjort segermålet precis i matchens slutminuter. 

Västerbottningarnas assisterande kapten och nyckelforward Rickard Hugg var då tillbaka i spel igen efter att ha missat de två första finalmatcherna. Han var då riktigt belåten med lagets insats i Skåne under torsdagen. 

– Vi kom ner hit och hade 100 procent fokus på att vinna dagens match. Jag tycker att vi går in och gör vår bästa match hittills i finalserien. Det är jätteskönt såklart att komma upp med vinsten, säger Hugg till hockeysverige.se efter vinsten.

Udda avgörandet: “Precis som man hade ritat upp det”

Rögle var bättre i den första perioden, föranledda av sin hemmapublik, men från den andra perioden kopplade Skellefteå greppet om tillställningen mer och mer. 

Vad var det som hände från period två och framåt som gjorde att ni tog över matchen? 
– Vi tryckte på att försöka få lite längre tid i anfallszon, vara lite starkare på pucken, vrida och vända lite mer. Sådana saker gör ju också att Rögle blir lite tröttare och vi kan utnyttja det och få lite snabbare spelvändningar. Så jag tycker att det är det som vi gör bra där i andra och tredje.

Rickard Hugg var tillbaka på isen igen. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Avgörandet kom i powerplay men det var inget traditionellt PP-mål då Max Lindholm kom i ett friläge och satte dit pucken efter att Skellefteå inte lyckats skapa någonting alls under den första minuten av det numerära överläget. 

– Det var precis som man hade ritat upp det, säger Hugg med ett skratt innan han fortsätter: 
– Vi schabblade en del med pucken där i början och den studsade och for. Det var inte alls ett bra powerplay-spel. Sedan blev det väl en liten slumppuck som gör att Max kommer fri och han är klinisk i sitt avslut där. Det var grymt skönt att se att den smita in.

Skellefteå har haft SHL:s bästa powerplay under säsongen men i finalserien har det inte riktigt lossnat på samma sätt som i grundserien och tidigare slutspelsserier. 

Hur är känslan med powerplay-spelet just nu?
– Jag tycker att om vi kollar på de tidigare två eller tre powerplay vi har i dag (läs i går) så tycker jag att vi skapar jättemycket lägen. (Jonathan) Johnson skjuter mellan benen på målvakten men den går ändå utanför. Vi har ett par chanser till, “Mango” (Andreas Johnson) har ett jätteläge där i slottet också. Så överlag är vi nöjda med powerplay-spelet och tycker att vi skapar väldigt mycket chanser för att göra mål. 

“Fick en riktig körare – då vaknade man till lite”

Rickard Hugg är en av Skellefteås viktigaste spelare men missade båda finalerna hemma i Västerbotten efter att ha dragit på sig en skada i den sjunde semifinalen mot Frölunda. 

Till torsdagens match var dock 25-åringen tillbaka och gjorde sin första match efter en veckas vila. 

Hur kändes det för egen del nu när äntligen fick spela i finalen?
– Det är skitkul. Man är riktigt taggad inför matchen och man kanske kände att man inte riktigt var inne i matchtempot eller tajmingen eller vad man ska säga där i första perioden. Sedan fick jag en riktig körare av (Adam) Tambellini och det var kanske den perfekta starten så att man vaknade till lite. Så nu blir det en träningsdag imorgon och sedan är man förhoppningsvis ännu mer inne i det till lördagens match.

Så tacklingen hjälpte till att skaka av ringrosten då?
– Ja, absolut. Rosten ramlade av direkt där, svarar Hugg med ett leende. 

Enligt Hugg så var skadan inte så allvarlig som det rapporterades. Foto: Niclas Jönsson/Bildbyrån

Slår tillbaka: “Folk tror och tänker så mycket”

Det var dock länge osäkert hur det skulle bli med Hugg, åtminstone enligt vad man kunde läsa sig till. Aftonbladet skrev nämligen förra veckan att toppforwarden skulle tvingas till operation för överkroppsskadan och därmed skulle missa hela finalserien. 

Men efter bara två matcher utanför så var han nu plötsligt tillbaka för Skellefteå. Nu slår Rickard Hugg då ner spekulationerna om sin skada och förnekar att en operation var på tal. 

– Jag tycker att det är så lätt att någon liten grej blir så stor i media. Någon säger någonting och sedan byggs det vidare och folk tror och tänker så mycket. Jag har haft som målsättning och alla vi i Skellefteå har haft som målsättning att jag skulle spela och nu står jag här i match tre så det har inte varit något snack om det.

Skadan var inte så allvarlig som det rapporterades då?
– Nej, jag står ju och spelar här nu.

Hur kände du dig i kroppen under comebacken nu?
– Jag tycker att kroppen känns bra. Jag har tränat i tre-fyra dagar nu hemma i Skellefteå. Man hittar tajmingen mer och mer och jag tycker att kroppen känns bra.

Du har inga men eller någon smärta då?
– Nej, det är ingen fara. Det är lugnt, avslutar Rickard Hugg.


TV: Joel Perssons kritik mot TV-pucken

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM