Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Oskar Lindgren uppges återvända till Vimmerby

ANNONS

Vimmerby sålde i våras backstjärnan till Tingsryd. Nu uppger Dagens Vimmerby att backen kommer återvända till den allsvenska nykomlingen.
– Oskar är en jättebra back, men i dagsläget kan jag inte kommentera något kring truppbygget, säger sportchefen Pelle Johansson.

Det blev en rejäl snackis när Vimmerby i våras sålde sin bästa back, Oskar Lindgren, till Tingsryd. Detta skedde mitt i klubbens hockeyallsvenska jakt.

"Vimmerby har gått från klarhet till klarhet under säsongen och är Hockeyettans kanske allra mest konsekventa gäng. Laget spelar en vägvinnande hockey som mycket väl skulle kunna ta föreningen till en efterlängtad kvalserie...om inte mer än så.  Ändå väljer man att sälja av sin bäste back Oskar Lindgren till tröstlösa identitetshaveriet Tingsryd i Hockeyallsvenskan”, skrev exempelvis Hockeysverige.ses Mikael Mjörnberg.

Nu vet vi ju att Vimmerby lyckades gå upp till HockeyAllsvenskan även utan Lindgren - och nu uppger sajten Dagens Vimmerby att det dessutom är klart att Oskar Lindgren kommer återvända till klubben.

Oskar Lindgren kan återvända till Vimmerby

Det blir i så fall 26-åringens tredje sejour i Vimmerby HC. Han spelade där säsongen 20/21, och återvände sedan till säsongen 22/23. Den senaste säsongen gjorde han 15 poäng på 28 matcher i HockeyEttan. Han gjorde också 18 allsvenska matcher för Tingsryd, Västervik och Kalmar - och två SHL-matcher som inlånad till Malmö.

– Jag har inga kommentarer alls till det. Vi kommer att kommunicera information om spelatruppen när vi har något att berätta, säger sportchefen Pelle Johansson när han ombeds kommentera uppgifterna.

Tidigare idag bekräftades det att Vimmerbys succétränare Hampus Sylvegård lämnar för Nybro.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM