Foto: Alamy.
Nyhet

Marcus Högberg lämnar Linköping – för spel i NHL

ANNONS

Linköping får ett blytungt tapp till nästa säsong. Marcus Högberg, en av SHL:s bästa målvakter, lämnar klubben för spel i NHL.

Marcus Högberg skrev på en kontraktsförlängning med Linköping den 12 mars. Ett kontrakt som skulle hålla honom i klubben till 2028.

Men nu står det klart att stjärnmålvakten lämnar, bara drygt en månad senare.

Linköping meddelar att 29-åringen kommer att utnyttja rätten att lämna för en NHL-klubb till kommande säsong. Något som innebär att den här sejouren i Linköping är över.

– Det känns så klart kul att få den här chansen igen. Jag var inte riktigt beredd på att något sådant här skulle dyka upp, men är väldigt glad och taggad att få testa mina vingar på den yttersta världseliten igen, säger målvakten själv.

Det här är givetvis ett blytungt tapp för Linköping. Marcus Högberg har de senaste säsongerna varit en av SHL:s bästa, om inte den bästa, på sin position. Den gångna säsongen var han också en stor del i att laget tog sig till slutspel för första gången på fem år.

Sportchefen: “Självklart ett mycket tufft besked”

Nu har man Jesper Myrenberg på kontrakt över nästa säsong, samtidigt som man nu måste ut och leta efter en ersättare.

– Det är självklart ett mycket tufft besked för oss att få i det här läget. Samtidigt sker det relativt tidigt vilket gör att vi tämligen omgående kan sätta in en ny plan till verket och gå vidare. Visst blir det ett större jobb för oss att dra, men det är vårt jobb att vara beredda att sådant här kan inträffa när man har väldigt duktiga hockeyspelare omkring sig, säger sportchef Peter Jakobsson.

Marcus Högberg har gjort fyra raka säsonger i Linköping sedan han återvände från spel i just Nordamerika. Då blev det 42 matcher i NHL och 77 matcher i AHL spritt över fyra säsonger.

2022 var målvakten också med i Tre Kronors VM-trupp.


TV: Joel Persson om mötet med Wayne Gretzky

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM