Celine Tedenby.
Foto: Aron Broman/Bildbyrån
SDHL

Celine Tedenby klar för Brynäs

ANNONS

Celine Tedenby är tillbaka inom svensk hockey. 
Den 24-åriga landslagscentern väljer dock inte MoDo – utan skriver på för Brynäs. 
– Brynäs är en storklubb i hockey-Sverige och klubbens satsning på damverksamheten är otroligt häftig, säger hon.

Efter sex år inom den amerikanska collegehockeyn så vänder Celine Tedenby nu hem till Sverige igen. 

Men det blir inte en återkomst till MoDo Hockey för den Järvedsfostrade centern. I stället är hon klar för konkurrenten Brynäs IF

– Det känns riktigt bra att komma till Brynäs. Jag har känt ett sug att återvända till svensk hockey och jag har känt Erika väldigt länge så vi har haft kontakt ett bra tag, säger Tedenby på klubbens hemsida och fortsätter:
– Brynäs är en storklubb i hockey-Sverige och klubbens satsning på damverksamheten är otroligt häftig, jag tror verkligen att jag kan utvecklas här med alla förutsättningar som finns och med Filip (Eriksson) som tränare. Det ska bli en ära att få dra på sig Brynäströjan.

“Har potential att bli en toppspelare i ligan”

Celine Tedenby gjorde 23 poäng på 34 matcher för Merrimack College den här säsongen – hennes näst bästa säsong under collegeåren. Hon spelade då även åtta landskamper med Damkronorna och stod för 1+2 men tog inte plats i VM-laget. Hon spelade dock VM för Sverige 2022. 

Hon imponerade i MoDo mellan 2016 och 2018 då hon först gjorde 15 mål och 22 poäng på 34 matcher och följde upp det med 15 mål och 26 poäng på 36 matcher. Hon var då en av MoDos bästa målskyttar båda säsongerna. En av Tedenbys lagkamrater i MoDo var Erika Grahm – som numera är sportchef i Brynäs. 

– Jag har väldigt bra koll på Celine då vi har spelat tillsammans i MoDo. Hon är en talangfull spelare som har potential att bli en toppspelare i ligan. Det känns helt rätt att få in Celine i den här gruppen, hon är i en bra ålder och kommer att vara en ledande spelare med den rutin och erfarenhet hon fått med sig från USA. Det ska bli riktigt intressent att få se henne i våra färger kommande säsonger, säger Grahm om värvningen.


TV: Victor Hedman om Nikita Kutjerov

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM