Marcus Eriksson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Marcus Eriksson prisas om Hockeyallsvenskans MVP och årets forward

ANNONS

Marcus Eriksson vann poängligan i Hockeyallsvenskan som 38-åring. Nu prisas veteranen som ligans MVP samt ligans bästa forward.

Hockeyallsvenskan meddelar på onsdagen via sina sociala medier att Södertäljes poängkung Marcus Eriksson prisats som både ligans bästa forward samt ligans mest värdefulle spelare denna säsong till följd av sina insatser för SSK.

Efter att ha hämtats in från konkursdrabbade Vita Hästen dundrade Eriksson in 59 poäng (20+39) på 50 matcher den här säsongen, vilket resulterade i att 38-åringen vann poängligan i Hockeyallsvenskan för första gången i sin karriär.

Kommer SHL-debutera som 39-åring

Eriksson vinner MVP-priset före Marcus Krüger (Djurgården), Waltteri Ignatjew (Mora), Jack Kopacka (Brynäs) och Tim Theocharidis (Kalmar), medan han slog Richard Gynge (AIK), Jack Kopacka (Brynäs), Anton Rödin (Brynäs) och Miks Indrasis (Brynäs) när det kom till utmärkelsen som årets forward.

Det står redan klart att Eriksson kommer att lämna Södertälje och till nästa säsong uppges veteranen få chansen i SHL med Skellefteå, vilket innebär att han kommer att göra sin SHL-debut vid 39 års ålder till hösten.


TV: Joel Persson om tiden med Connor McDavid

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL