Robert Kimby tar över Djurgården.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Robert Kimby tar över Djurgården

ANNONS

Bara timmar efter att Djurgården förlorat den allsvenska finalen mot Brynäs bekräftar man nu att Robert Kimby blir ny huvudtränare.
– Vi är mycket stolta över att presentera en av svensk hockeys mest eftertraktade hockeyledare de senaste åren, säger Niklas Wikegård, tillträdande sportsligt ansvarig i Djurgården Hockey.

Michael Holmqvist tog Djurgårdens IF från en placering i den absoluta botten av HockeyAllsvenskan, till final. Men det har trots det sedan en tid tillbaka stått klart att han inte skulle vara huvudansvarig kommande säsong.

Nu bekräftar Djurgården den minst sagt illa dolda hemligheten att Robert Kimby tar över laget.

– Jag har alltid haft en dröm om att en dag komma till Djurgården och jag har velat ge mig själv möjligheterna till det. När jag väl fick frågan tog det inte lång tid att bestämma mig. Det här ska verkligen bli en riktigt rolig resa, jag ser fram emot att få börja i den här rollen, säger han.

Robert Kimby lämnar Almtuna för Djurgården

Kimby kommer närmast från en stark tid i Almtuna IS, som han totalt varit huvudansvarig för under tre säsonger. Ifjol utsågs han till årets tränare i HockeyAllsvenskan.

På allsvensk nivå har 39-åringen också varit assisterande tränare för Björklöven.

– Vi är mycket stolta över att presentera en av svensk hockeys mest eftertraktade hockeyledare de senaste åren, som i grund och botten även är en stark Djurgårdare. Som huvudansvarig tränare stärker ”Robban” upp en redan stark ledarstab till att bli ännu starkare. ”Honken” (Michael Holmqvist) och Patrik (Andersson)  har gjort det fantastiskt den här säsongen, och nu kommer de framåt att bilda ett team tillsammans med Kimby, säger Niklas Wikegård, tillträdande sportsligt ansvarig i Djurgården.

Kimbys kontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Almtuna har redan utsett Daniel Karlunden till ny huvudtränare.


TV: Ove Molins lättnad efter avancemanget

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL