STANLEY CUP
Video: Viaplay
NHL

Mika Zibanejad sänkte Washington - igen: "Varit grymt bra för oss"

ANNONS

En assist senast. Ett mål och en mycket läcker framspelning i natt. 
Mika Zibanejad har minst sagt prickat formen till Stanley Cup-slutspelet. 
– Mika har varit grymt bra för oss, säger lagkamraten, K'Andre Miller till NHL.com efter 4–3-segern.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

New York Rangers har tagit ett grepp om slutspelsserien mot Washington Capitals. Efter nattens 4–3-vinst hemma i Madison Square Garden har man nu 2–0 i matcher - och dessutom en stjärna i stekhet form. 

Mika Zibanejad klev av isen med 1+1 efter ett 2–1-mål i den första perioden och en framspelning till 4–2 som hyllades på flera håll. 

– Det blir inte snyggare än så där, en så vacker passning, sa Ray Ferraro i ESPN-sändningen.

Efteråt fortsatte hyllningskören från lagkamraten, K'Andre Miller, som var den som fick förvalta passen med att hitta nätet.

– Mika har varit grymt bra för oss, speciellt de här två senaste matcherna. Han gör mycket olika saker för oss, i powerplay, boxplay, fem mot fem, i slutet av matcher, i början på matcher. Vad du än säger, han har gjort allt. Han var varit särskilt bra och vi är glada att vi har honom, säger Miller till NHL.com.

Det hela gjordes inte heller sämre av att målet kom i numerärt underläge efter att Zibanejad snott pucken från Capitals Aleksandr Ovetjkin.

– Vi har pressat dem bra i deras powerplay. När vi pressar på det sättet blir det lägen att gå för det. Vi hade några bra chanser, vi tog åtminstone en av dem, säger Zibanejad själv till NHL.com.

Capitals reducerade genom Tom Wilson i den tredje perioden, men därefter höll Igor Sjestiorkin tätt i Rangers bur.

Även Erik Gustafsson klev av isen med flera poäng efter segern. Den svenske backen noterades för dubbla framspelningar, en till 1–1 och en till 3–2.


TV: Det bästa från Mika Zibanejads säsong

Den här artikeln handlar om: