Ellen Jonsson.
Foto: David Wreland/Bildbyrån
SDHL

Ellen Jonsson stannar i Leksand

ANNONS

Ellen Jonsson blir kvar i Leksands IF. 
Parterna har kommit överens om att aktivera optionsåret i målvaktens kontrakt och hon stannar därmed även över nästa säsong. 
– Jag har hamnat i en bra miljö där föreningen tror på mig och jag har alla möjligheter till att ta nästa kliv i min utveckling, säger 25-åringen på klubbens hemsida

Leksand får behålla målvakten Ellen Jonsson till nästa säsong. 

Hon flyttade till Dalarna förra året och skrev då ett 1+1-kontrakt med klubben. Nu står det klart att optionsåret i kontraktet aktiveras och hon kommer därmed att spela i klubben även nästa säsong. 

– Det känns väldigt bra att fortsätta min utveckling även nästa år här i Leksand. Jag har hamnat i en bra miljö där föreningen tror på mig och jag har alla möjligheter till att ta nästa kliv i min utveckling. Här och nu ser jag framemot att göra en bra sommarträning och att få träffa ett taggat gäng i augusti när det drar igång, säger Jonsson på klubbens hemsida.

“Bevisat sig ha en väldigt hög lägstanivå”

Ellen Jonsson bildade målvaktspar med amerikanskan Emma Polusny den här säsongen och hade då 90,7 i räddningsprocent och 2,24 GAA på 16 matcher i SDHL. 

– Väldigt roligt att Ellen fortsätter vara Leksing i ytterligare en säsong. Ellen är en bra karaktär och positiv injektion i gruppen. Hon har dessutom bevisat sig ha en väldigt hög lägstanivå och vi ser framemot att få fortsätta jobba med Ellen kommande säsong, säger sportsligt ansvarige Alexander Bröms

I sin karriär har Jonsson gjort 140 SDHL-matcher och även spelat för Brynäs och AIK. Hon har då spelat två SM-finaler med Brynäs 2021 och 2022 samt varit uttagen till Damkronorna där hon var tredjemålvakt i VM 2022.


TV: Det bästa från Samuel Erssons säsong

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games