Hardy Häman Aktell i Washington Capitals (vänster).
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

Uppgifter: Hardy Häman Aktell kan vända hem - till Skellefteå

ANNONS

Hardy Häman Aktell överväger att vända hem efter endast en säsong i Nordamerika. 
Enligt Norran är Skellefteå en av klubbarna som jobbar mot SM-guldbackens signatur. 

Stor succé under 2022/23 ledde till SM-guld med Växjö, första matcherna i landslaget och inte minst en flytt över pölen, till NHL och Washington Capitals. Ändå kan Hardy Häman Aktell vända tillbaka redan nu.

Under söndagen kommer Norran med uppgifter om att den 25-årige backen överväger att flytta hem till Europa till kommande säsong - och att det åtminstone finns en SHL-klubb som ska vara ett alternativ. Tidningen skriver att Skellefteå är bland de som nu jobbar mot en signatur från Häman Aktell. Detta för att ersätta Petter Granberg som enligt Expressens uppgifter är på väg till Växjö. 

Backen från Kåge skrev på ett ettårskontrakt när han flyttade över till Nordamerika inför 2023/24 och sitter därmed inför en lite oviss framtid. Erbjuds han inte ett nytt avtal där borta radar säkerligen fler klubbar upp sig för att plocka hem den tvåfaldige SM-guldvinnaren. Kanske står Skellefteå först i kön med tanke på att det var där Häman Aktell slog sig fram som junior.

Totalt blev det endast sex matcher i NHL:s grundserie denna säsong för Häman Aktell. Resten av tiden har han spenderat i farmarlaget Hershey Bears. Där har han stått för elva poäng på 55 matcher. Ett rejält steg ner från hans 36 på 51 som i SHL:s grundserie i fjol.


TV: Alla mål från nattens slutspelsmatcher

Den här artikeln handlar om: