Foto: Alamy och Martin Jansson
HockeyAllsvenskan

Marcus Krüger om Djurgårdens "omöjliga" uppgift

ANNONS

Inget lag i den svenska ishockeyhistorien har vänt 0-3 till 4-3. Nu är det precis det som kommer krävas av Djurgården om SHL-drömmen ska uppfyllas.
– Vi måste vinna på tisdag och 3-1 det har jag varit med om att vända, säger kaptenen Marcus Krüger till Hockeysverige.se.

HOVET (HOCKEYSVERIGE.SE)

Marcus Krüger och hans Djurgården är illa ute i den hockeyallsvenska finalen. Stockholmarna förlorade match tre på hemmaplan med 6-3, och måste nu vinna fyra raka för att gå upp i SHL.

En bedrift inget annat lag i svensk hockey har lyckats med.

I match tre förlorade man efter en tuff andraperiod där Brynäs rev upp sår i Djurgårdens försvar när man framgångsrikt lyckades kontra in ett par mål. 

– Det är tre omställningsmål där vi äger pucken, tappar den och de ställer om bra. De gör det bra samtidigt som vi kan göra det bättre.

Det blev en rivstart på perioden där Wiktor Nilssons matchstraff och det efterföljande numerära överläget gav en stökig matchinledning. Men där Djurgården fick med sig Hovet och skapade energi av att ha dödat av utvisningen.

– Vi är nöjda med förstaperioden men i den andra perioden är vi lite naiva så de vinner pucken och får ställa om. Först och främst måste vi nu vinna på tisdag, det är det enda vi kan fokusera på nu och inte tänka för långt fram. Vi kan göra det bättre på tisdag. Det fanns saker i dag som var bättre än senast men vi måste göra det bättre nästa match.

“Finns inga man hellre vill spela inför”

Marcus Krüger har själv varit med och spelat många matcher i Stanley Cup-slutspelet. Där han själv har varit i samma situation där hans lag har legat under med 3-0 i matcher.

– Jag spelade slutspel mot Vancouver och vi vände väl inte hela vägen men förlorade i övertid i match sju. Det enda vi kan göra nu är att fokusera på tisdag. Att fokusera på att vinna fyra raka… det är tufft att fokusera så långt fram. Vi ska vinna på tisdag och sen ta det därifrån. Det är tråkigt men vi är i det läget. 

I match fyra är det nu sista livlinan för Djurgården, som måste besegra ett Brynäs som inte verkar kunna förlora just nu.

– Nu måste vi vinna på tisdag och 3-1 det har jag varit med om att vända.

Hur viktigt blir det att få med er hela Hovet och skapa den där energin?
– De har stöttat oss hela året även när vi inte förtjänar det. Det finns inga fans man hellre vill spela inför. De har varit grymma hela året så de förtjänar en vinst här på tisdag.  


TV: Experterna om Nylanders frånvaro i slutspelet

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL