SM-FINAL 2024
Rickard Hugg och Oskar Vuollet.
Foto: Bildbyrån
SM-slutspelet

Oskar Vuollet får chansen i Skellefteå i Rickard Huggs frånvaro

ANNONS

Rickard Hugg utgick i den sjunde semifinalen mot Frölunda. Nu saknas Skellefteås stjärna i den första finalmatchen mot Rögle – där i stället succéjunioren Oskar Vuollet kliver in i laget.

Skellefteå fick fira finalavancemang i torsdags efter att laget hemmabesegrat Frölunda med 4–1 i den avgörande semifinalmatchen. Segern kom emellertid med ett pris, då Rickard Hugg tvingades utgå från matchen med en misstänkt överkroppsskada.

När finalserien i eftermiddag drar igång får Skellefteå klara sig utan Hugg i laget, där i stället succéjunioren Oskar Vuollet får chansen i SHL-laget för första gången sedan december. 18-åringen går raka vägen i andrakedjan, där han centras av Oscar Lindberg och har Anton Heikkinen på högerkanten. 

Vuollet har öst in poäng i Skellefteås juniorlag den här säsongen och slog också nytt poängrekord i J20 Nationell denna säsong med sina 82 poäng (43+49) på 50 matcher i grundserie och slutspel.

Backen tillbaka i Rögle

Förutom Hugg saknas även avstängde Andreas Johnson. Lägg därtill att stortalangen Axel Sandin Pellikka samt backkompisen Måns Forsfjäll är borta, då de enligt Aftonbladet ska vara sjuka. Sedan tidigare saknar Skellefteå även Gustaf Lindvall.

Rögle, å sin sida, får tillbaka Brandon Davidson i laget efter att backen missat de två avslutande semifinalmatcherna mot Växjö. Bortsett från långtidsskadade Erlend Lesund går därmed slutspelets succélag in i den första finalmatchen med full trupp.


TV: Liam Öhgrens första NHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 26 maj
15:20 Sverige - Kanada VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL