Sam Hallam kallar in Max Friberg och Malte Strömwall.
Foto: Bildbyrån
Tre Kronor

Max Friberg, Malte Strömwall och Marcus Sörensen kallas in till Tre Kronor

ANNONS

Sam Hallam ändrar om i truppen inför landskamperna i Linköping. 
Två spelare utgår och då kallas Frölundaduon Max Friberg och Malte Strömwall in – även poängkungen Marcus Sörensen ansluter till Tre Kronor.

Tre Kronor fortsätter sina förberedelser inför hockey-VM som inleds om knappt tre veckor. 

Under veckan har Sam Hallams mannar spelat två landskamper mot Finland – i Finland – och till den kommande veckan blir det två nya “finnkamper” men den här gången spelas matcherna i Linköping.

Hallam ändrar då om i truppen inför landskamperna i Östergötland. Två spelare utgår nämligen ur truppen medan tre stycken kallas in till landslaget. 

Frölundaduon tar plats i Tre Kronor efter uttåget

Det är Luleås skyttekung Oscar Eklind och Örebros store center Milton Oscarson som får lämna truppen och deras dröm om att få spela VM spricker därmed. 

I stället är det Max Friberg och Malte Strömwall från Frölunda samt poängkungen från Schweiz, Marcus Sörensen, som tar plats i truppen. Friberg och Strömwall tar plats efter att Frölunda åkt ut i den sjunde och avgörande semifinalen mot Skellefteå medan Sörensen kallas in sedan hans Fribourg-Gottéron förlorat i semifinalen mot Lausanne i det schweiziska slutspelet. 

Max Friberg gjorde hela 43 poäng på 51 matcher för Frölunda under grundserien och det gav en femteplats i SHL:s poängliga. Han följde sedan upp det med att stå för åtta poäng på 14 slutspelsmatcher. Han har tidigare spelat två VM och ett OS för Tre Kronor. 

Malte Strömwall stod också för en stark säsong i Frölunda med 40 poäng på 52 matcher i grundserien följt av tio poäng på 14 matcher i slutspelet. Han har varit given i Tre Kronor under säsongen och skulle göra mästerskapsdebut ifall han kommer med till VM. 

Marcus Sörensen stod för en succésäsong i Schweiz med 31 mål och 63 poäng på 52 matcher vilket gjorde att han vann både skytteligan och poängligan. Sörensen gjorde sedan också tolv poäng på elva matcher i slutspelet vilket toppar poängligan där. Han har tidigare spelat två VM och var med så sent som förra året i Hallams första mästerskap.


TV: Sam Hallam inför ishockey-VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games