Petter Vesterheim i Mora och under JVM.
Foto: Bildbyrån (Montage)
SHL

KLART: Malmö värvar Petter Vesterheim från Mora

ANNONS

Hockeyallsvenska till SHL - Mora till Malmö. 
Nu är Petter Vesterheims flytt uppåt i seriesystemet presenterad. 
– Vi är stolta över att Petter väljer sin fortsatta utvecklingsresa hos oss, säger sportchefen Björn Liljander på klubbens hemsida. 

Det har inte varit en hemlighet under säsongen att Moras norske trio jagats av flertalet klubbar. När det gäller Petter Vesterheim rapporterade Expressen  i januari att flytten till Malmö redan vara klar. Nu är det officiellt. 19-åringen skriver kontrakt till  2026/27.

– Vi är stolta över att kunna presentera ett av Hockeyallsvenskans stora utropstecken under den gångna säsongen. Petter är en smart center som läser spelet väldigt bra, och trots sin ringa ålder tar han väldigt kloka beslut. Han besitter en skicklighet med pucken och tävlar oerhört hårt ute på isen, säger sportchefen Björn Liljander på klubbens hemsida.

Bildade fruktad kedja: “Två bra år”

Den 19-årige centern kom till Sverige och Mora inför den förra säsongen. Redan då blev det inhopp i Hockeyallsvenskan och till 23/24 blev han en viktig pjäs. Grundserien slutade med 17 poäng på 40 matcher innan han gjorde ytterligare tre i slutspelet. Allt detta i den fruktade kedjan med sina norska kamrater, Michael Brandsegg-Nygård och Noah Steen.

– Det känns jättebra att komma till Malmö, jag är verkligen taggad. Jag har haft två bra år i Mora nu och känner mig redo för nästa steg. Att få chansen i SHL blir en kul utmaning. Alla spelare här är lite smartare, lite större och starkare och lite bättre över hela isen. Jag ska komma in och försöka bidra med mitt spel och det jag är bra på, bidra i båda riktningar och vara beredd att göra jobbet varje dag, säger Vesterheim själv. 

Under den gångna säsongen spelade Petter Vesterheim även JVM med Norge. Då blev det fem poäng på fem matcher. Nu förbereder han sig för VM-spel med Norges herrlag.


TV: 15-åringen historisk - förbi Rasmus Dahlin

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL