Erica Rieder.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Erica Rieder klar för Luleå/MSSK

ANNONS

Erica Rieder gör comeback.
Under torsdagen meddelade Luleå/MSSK att den tidigare MoDo-backen är klar för spel i klubben.

Erica Rieder har inte spelat hockey sedan säsongen 2021/22, då hon under de senaste två åren satsat på att ta en plats i det kanadensiska OS-laget i bancykel.

Nu lägger hon den satsningen på is och är i stället tillbaka i rinken, då hon nu är klar för spel i SDHL-klubben Luleå/MSSK.

– Vi ser inga bekymmer med att hon har varit borta från hockeyn ett tag. Utan vi vet hennes potential och att hon redan under den gångna säsongen varit igång med träning på is. Så vi förväntar oss en riktigt spelsugen spelare som kommer hjälpa oss från backplats, säger sportchefen Oskar Häggström till klubbens hemsida.

Hörde själv av sig till Luleå

Mellan 2019 och 2022 spelade Rieder i SDHL-konkurrenten MoDo, där hon under sin sista säsong i klubben var lagets poängbästa back med sina 23 poäng på 34 matcher.

– Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Sverige igen, för jag trivdes fantastiskt bra med under mina tre säsonger i SDHL. Så när jag bestämde mig för att spela hockey igen, då hörde jag av mig till Luleå Hockey och det kändes jättebra att intresset var ömsesidigt, säger Rieder.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2025/26.


TV: William Eklund om VM-spel


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL