Tim Heed nu och då.
Foto: Bildbyrån (Montage)
Nyhet

Tim Heeds svar om framtiden: "Södertälje är ju hemma"

ANNONS

Som junior slog han sig fram i Södertälje innan äventyret fortsatte i bland annat NHL. 
Nu berättar Tim Heed att han funderat på att komma hem och spela i moderklubben. 
– Det är alltid skönt att komma hem på somrarna, säger han till LT.

Trots att det nu är tre är kvar på kontraktet med schweiziska Ambrì-Piotta har Tim Heed redan börjat fundera på en flytt hem till Södertälje. Detta berättar den 33-årige landslagsbacken i en intervju med LT.

– Ja, men någon gång har man väl tänkt tanken att komma hem och spela, sedan är det ju beroende på vilken nivå man själv håller. Sedan får man se hur kroppen håller ihop. Om man ska komma hem så vill man komma hem och kunna bidra och spela på en bra nivå. Det hade absolut varit kul, sedan får vi se, det är som sagt minst tre år bort, säger han till tidningen.

“Det är inte omöjligt”

Efter genombrottet i SSK:s A-lag flyttade Heed vidare till Växjö, Malmö, Västerås och Skellefteå, innan det blev dags att testa vingarna i NHL. 2020 lämnade han med över 100 matcher i världens bästa liga bakom sig och har sedan dess blivit kvar i Schweiz. 

– Jo, men Södertälje är ju hemma. Man är uppvuxen där och har mycket familj och vänner runt omkring. Det är inte omöjligt. Sedan vet man aldrig vad som händer. Jag har varit utomlands nu i åtta år eller något sådant, så det är alltid skönt att komma hem på somrarna och vara hemma, säger han till LT.

Kontakten med SSK finns även ständigt där i form av biträdande sportchefen Dragan Umicevic.

– Vi är bra kompisar sedan tidigare, vi spelade ju tillsammans både i Södertälje och Malmö. Så vi håller väl kontakten lite grann så där, men det är mer kolla läget, hur det är med familjen och så där, säger han.


TV: Filip Forsbergs alla 48 mål från säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL