HockeyAllsvenskan

Rond ett till Brynäs – krossade Djurgården

Djurgården har fått en tuff start på finalserien mot Brynäs. I match ett åkte stockholmarna på en 6-2-förlust efter en mardrömsstart.

Brynäs sparade inte på krutet i match ett mot Djurgården. Hemmalaget tillika storfavoriterna gjorde 1-0 efter 43 sekunder genom Tyler Kelleher. Sedan fortsatte det att rinna på.

Jack Kopacka satte 2-0 innan Greg Scott hittade trean, sju minuter in i perioden. Djurgården har redan nyttjat sin timeout och valde då att ta ut Viktor Andrén och sätta in Hugo Hävelid istället.

– Det är en riktig, riktig käftsmäll som Djurgården åker på här, säger TV4:s expert Johan Tornberg i sändningen.

Med elva sekunder kvar av den första perioden reducerade Djurgården till 3-1 genom Alexander Ytterell. Något som gav laget energi inför den andra perioden.

Väl där fortsatte Brynäs dock sätta puckar i nät. I powerplay hittade man rätt flera gånger om under matchen, och Greg Scott prickade även in 4-1 i spelformen. Strax därefter kom också femman när Tyler Kelleher gjorde sitt andra för kvällen.

För långt att komma tillbaka

I den tredje perioden hade Djurgården en rejäl uppförsbacke att klättra upp för. Den blev lite kortare när Anton Gradin reducerade till 5-2, men det var fortfarande för långt kvar att klättra.

Anton Gradin hade sedan två ytterligare bra lägen att hitta 5-3-målet där ett av lägena också var i ribban. Men något mer mål från Djurgården kom aldrig utan istället punkterade Tyler Kelleher matchen med sitt hattrick-mål i tom kasse.

Brynäs leder nu serien med 1-0 i matcher inför fredagens tillställning, som även den spelas i ERP Monitor Arena i Gävle.

TV: Filip Forsbergs alla 48 mål från säsongen