Gustav Salmi Lilja i Västervik.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

KLART: Gustav Salmi Lilja blir Moras första nyförvärv

ANNONS

Mora laddar om efter semifinaluttåget mot Djurgården. 
Nu är även första nyförvärvet inför 2024/25 klart. 
– Det ska bli kul att påbörja ett nytt kapitel i Mora, säger Gustav Salmi Lilja på klubbens hemsida.

Redan i januari kom uppgifterna från Västerviks-Tidningen om att Gustav Salmi Lilja skulle göra flytten från Västervik till Mora. Sedan dess har den 21-årige forwarden fortsatt bygga vidare på den imponerande första (hela) säsong i hockeyallsvenskan som han stått för. Nu är det hel officiellt.

– Det känns som en stad där folk är involverade i hockeyn och det ser jag fram emot att vara en del av. Det är en anrik klubb som det finns mycket historia i och som är ett topplag i HockeyAllsvenskan. Jag är fortfarande ganska ung och vill ta kliv och då känns Mora som det perfekta stället att vara på om man vill utvecklas, säger Gustav på klubbens sajt.

“Vi tror att det finns en otroligt fin uppsida”

Den Jönköpingsfödde forwarden slog sig fram i HV71 som junior och fick under 2021/22 göra sina första framträdanden i A-laget. Därefter blev det en sväng i HC Dalen innan han till denna säsong flyttade till Västervik. När grundserien var slut stod han på 15 poäng (6+9) efter 50 matcher.

– Det är en spelare som vi följt under hela säsongen. Det är en skridskostark och fysisk forward som även kan göra en del poäng som vi såg i Västervik. Vi tror att det finns en otroligt fin uppsida på den här spelaren och av den anledningen har vi skrivit två år med honom, säger sportchefen Andreas Hägglund.


TV: Avgör SM-finalen - med första målet för säsongen


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL