NHL

TV: William Karlsson hyllas: "En av ligans mest underskattade"

ANNONS

William Karlsson sköt två mål för Vegas i slutet av matchen när man låg under med 3-1. Något som gjorde att Golden Knights till slut besegrade Colorado med 4-3.
– Jag vet inte om han får tillräckligt mycket uppmärksamhet för det han gör, säger stjärnan Jack Eichel till NHL.com.

Vegas var riktigt illa ute och låg under med 3-1 mot toppkonkurrenten Colorado i den tredje perioden. Då klev William Karlsson fram med två mål.

Svensken reducerade först till 3-2 innan kvitteringen kom med dryga tre minuter kvar av matchen. Målet forcerade fram en övertid, där Vegas också kunde vinna.

Wild Bill blev därmed stor hjälte för sitt Vegas.

– “Karl” är en av ligans mest underskattade spelare, tycker jag. Jag vet inte om han får tillräckligt mycket uppmärksamhet för det han gör. När du är hans lagkamrat dag in och dag ut och får se vad han gör, han är bara så stabil överallt, säger Jack Eichel.

Stjärnan var också den som spelade fram till Tomas Hertls avgörande för Vegas i övertiden.

William Karlsson når 30 mål för säsongen

För William Karlsson var det hans 29:e och 30:e mål för säsongen. En siffra som faktiskt är den bästa sedan den första säsongen i Vegas då det blev 43 mål. Det var säsongen 17/18. Även 59 poäng är den näst bästa poängtotalen sedan han kom till klubben.

I matchen var det annars Colorado som startade klart bäst och gick upp i en 3-0-ledning via mål av Ross Colton, Cale Makar och Mikko Rantanen.

Det var först i den tredje perioden som Vegas kom in i matchen målmässigt och då var det via Ivan Barbashev.

 


Den här artikeln handlar om: