Foto: Bildbyrån.
Nyhet

BEKRÄFTAT: Jakob Silfverberg återvänder till Brynäs

ANNONS

Efter tolv år i Nordamerika är Brynäs store son tillbaka. Han är nu presenterad för en återkomst till kommande säsong.
– Det är en av våra stora som vänder hemåt och han har egentligen från start varit tydlig med att han vill komma hem oavsett serietillhörighet, säger sportchefen Johan Alcén

Senast Jakob Silfverberg spelade i Brynäs vann han SM-guld - och slog nytt målrekord i ett SM-slutspel. Det var 2012, då han iförd tröja #100 för att uppmärksamma Brynäs 100-årsjubileum blev så gott som odödlig i Gävle.

Nu är han tillbaka.

Silfverberg är presenterad av Brynäs till kommande säsong.

– Efter SM-guldet när jag bestämde mig för att åka över, så tänkte jag att “Innan det här är över så vill jag gärna tillbaka hem igen”, säger han i presentationen.

33-årige Silfverberg har gjort drygt 160 SHL-matcher för Brynäs, med drygt 100 poäng som resultat. Han slog igenom säsongen 10/11 med 18 mål, och ett VM-spel med Tre Kronor. Året efter gjorde han 54 poäng på 49 matcher, vann Guldhjälmen som ligans MVP, och följde upp det med att sätta målrekord i slutspelet och utses till MVP även där. Även då blev det VM-spel.

Jakob Silfverberg är tillbaka i Brynäs

Silfverberg gjorde drygt 800 matcher i NHL, och spelade såväl OS som World Cup för Tre Kronor. Nu avslutar han karriären med spel i moderklubben.

– Serietillhörigheten har inte spelat någon stor roll i mitt beslut. Det blir olika förutsättningar bara men skulle det bli HockeyAllsvenskan så vet alla vad målet är, skulle det bli SHL är målet att börja staka ut resan mot ett nytt guld. Jag är taggad oavsett men jag håller såklart tummarna för laget, de har haft en fantastisk säsong och förtjänar att gå upp.

“Ovärderlig”

Kontraktet med Brynäs sträcker sig över de två kommande åren.

– Att få hem Jakob känns såklart otroligt bra och exalterande. Jakob behöver egentligen ingen närmare presentation, vad han åstadkommit under sin karriär talar för sig själv, alla vet vad han besitter för kvalitéer både på och utanför isen och med sitt hjärta för klubben är han ovärderlig. Det är en av våra stora som vänder hemåt och han har egentligen från start varit tydlig med att han vill komma hem oavsett serietillhörighet, den välvilja Jakob visat för att nå denna lösning på plats är vi mycket tacksamma för, säger sportchef Johan Alcén.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL