Skellefteå AIK J20 vann mot Örebro Hockey J20
J20 Final

Skellefteå AIK J20 är svenska mästare – vann mot Örebro Hockey J20

Det blev seger mot Örebro Hockey J20 på hemmaplan med 4-2 (1-1, 2-0, 1-1), och därmed står det klart att Skellefteå AIK J20 är svenska mästare. Skellefteå AIK J20 vann J20-SM-final herr totalt med 2-0 i matcher.

Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren tyckte till om matchen:

– Jämn match idag igen men vi gör en för dålig andra period och lyckas inte vända tillbaka det trots en stark avslutning på matchen.

Första perioden var jämn. Örebro Hockey J20 inledde bäst och tog ledningen genom Kalle Carlsson efter 12.33, men Skellefteå AIK J20 kvitterade genom Leo Bergström bara tre minuter senare. Skellefteå AIK J20 startade också andra perioden starkast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Oskar Vuollet innan Örebro Hockey J20 svarade och gjorde 3-1 genom Alexander Zetterberg. Skellefteå AIK J20 punkterade matchen med ett 4-2-mål med sju sekunder kvar att spela återigen genom Oskar Vuollet assisterad av Amill Andersson. Därmed hade Skellefteå AIK J20 vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 4-2.

Skellefteå AIK J20:s Oskar Vuollet stod för tre mål och ett assist och Viggo Nordlund hade tre assists.