Halmstad förlorade mot Kristianstad
Kvalserie HockeyAllsvenskan

Kristianstad segrade mot Halmstad

Kristianstad vann med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning på bortaplan mot Halmstad i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

– Precis som vanligt mot Kristanstad är det jämnt och tajt. Vi har delat potten mot varandra denna säsongen och vinner borta matcherna. Tycker ändå vi driver spelet långa stunder och KIK lever på våra misstag. Fyra matcher kvar och tolv poäng kvar att spela om så än finns hoppet. Vi ska köra hela vägen in och så får vi se hur långt det räcker, tyckte Halmstads tränare Jens Berggrad, efter matchen.

Elliot Ekefjärd blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 2.29 in i förlängningen.

Segern var Kristianstads fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Kristianstad inledde bäst och tog ledningen genom Emil Öhrwall efter 4.11, men Halmstad kvitterade genom William Berg efter 17.09. Kristianstad tog ledningen på nytt genom Georg Weigelt efter 11.21 i andra perioden.

Tre poäng av Georg Weigelt

Halmstad kvitterade till 2-2 genom Alexander Klarin efter 14.47 av perioden. Efter 6.57 i tredje perioden gjorde Halmstad 3-2 genom William Gustafsson.

Med 4.50 kvar att spela av matchen kunde Georg Weigelt gjorde 3-3 för Kristianstad. I förlängningen tog det 2.29 innan Kristianstad också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Elliot Ekefjärd, på pass av Dennis Svensson.

Kristianstads Georg Weigelt stod för tre poäng, varav två mål.

Halmstads nya tabellposition är tredje plats, medan Kristianstad leder serien.

Lördag 13 april spelar Halmstad borta mot Brödernas/Väsby 18.00 och Kristianstad mot Piteå hemma 16.00 i Kristianstads Ishall.