Sebastian Ottosson.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Sebastian Ottosson avslutar karriären: "Oerhört tråkigt"

ANNONS

Sebastian Ottosson har varit lagkapten i Kalmar de senaste fem säsongerna. Nu väljer 32-åringen att avsluta sin spelarkarriär.
– Oerhört tråkigt att ”Basse” väljer att sluta, säger sportchefen Daniel Stolt.

Kalmar meddelar via ett inlägg på Instagram att lagkaptenen Sebastian Ottosson inte blir kvar i laget nästa säsong. Den 32-årige backen har i stället valt att avsluta sin spelarkarriär.

Oerhört tråkigt att ”Basse” väljer att sluta. Vi hade hoppats att han skulle ha ett par år till i kroppen men vi har respekt för beslutet han tagit. Jag vill passa på att rikta ett stort tack och önska “Basse” ett stort lycka till i framtiden, säger sportchefen Daniel Stolt.

Skolades om från forward till back

Ottosson anslöt till Kalmar från den franska andradivisionsklubben Cergy-Pontoise under hösten 2018 och blev omedelbart en nyckelspelare i laget. De senaste fem säsongerna har backen varit lagkapten för klubben och den här säsongen stod han för 15 poäng (2+13) på 40 grundseriematcher samt en assist på tre slutspelsmatcher.

Som junior var Ottosson forward och spelade i ungdoms- och juniorlandslag på den positionen, innan han gjorde ett positionsbyte inför säsongen 2019/20. 

Under sin tid i Kalmar producerade Sebastian Ottosson 151 poäng på 214 matcher, vilket gör honom till klubbens tolfte poängbäste spelare genom alla tider, medan hans 214 matcher i klubben gör honom till Kalmars femte meste spelare genom tiderna.


TV: Får landslagsdebutera - i U18-VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games