Kommer Ryan Smith att bli den nya ägaren av Arizona Coyotes?
Foto: Bildbyrån/IMAGO
NHL

NHL:s reservplan – kan flytta Arizona Coyotes till Salt Lake City

ANNONS

Arizona Coyotes vara elle icke vara i NHL fortsätter att vara en snackis. 
Nu uppger Frank Seravalli på DailyFaceoff.com att NHL förbereder sig inför båda scenarion till nästa säsong; antingen att Arizona blir kvar – eller att föreningen omlokaliseras till Salt Lake City. 

Ekonomisk kris och en oklar arenasituation gör att Arizona Coyotes framtid just nu hänger i luften. 

Nu uppger Frank Seravalli på DailyFaceoff.com att NHL just nu förbereder sig inför dubbla scenarion. NHL håller just nu på att sätta spelschemat inför näst säsong och enligt Seravalli så jobbar ligan med då två olika spelscheman – ett där Arizona Coyotes blir kvar och ett där Coyotes flyttas till Salt Lake City. 

Det innebär inte nödvändigtvis att det finns konkreta planer på att omlokalisera föreningen till nästa säsong men att det är en reservplan där NHL förbereder sig för flera scenarion.

Kan betala 13 miljarder för att köpa Coyotes

Tidigare har Ryan Smith, en affärsman som äger basketklubben Utah Jazz i NBA, uttryckt intresse för att äga en klubb i NHL. Så sent som den här veckan lade Smith ut ett inlägg på X där han lade ut en enkät där man fick föreslå namn för ett potentiellt NHL-lag i Utah. 

– Vi är intresserade, vi är redo och vi är en partner. Arenan är färdig och vi tror att vi har en lösning. Det är mitt meddelande till NHL, har Smith sagt till The Athletic

Om Coyotes omlokaliseras så är det alltså mest troliga att Ryan Smith blir ny ägare och att klubben i stället kommer att spela i Salt Lake City. Laget skulle i sådana fall spela sina hemmamatcher i Delta Center där basketlaget Utah Jazz också spelar sina matcher, innan bygget av en ny arena skulle inledas. 

Enligt Frank Seravalli skulle Arizona Coyotes nuvarande ägare Alex Meruelo sälja klubben vid en omlokalisering och Ryan Smith med sitt bolag Smith Entertainment Group skulle då behöva betala 1,2 miljarder dollar, vilket motsvarar nästan 13 miljarder kronor.

Då avgörs klubbens framtid

Arizona Coyotes framtid hänger troligtvis just nu på hur det blir kring arenafrågan. Klubben hade planer för att bygga en ny arena i Tempe förra året men de planerna gick i stöpet. Nu hoppas klubben då att man ska vinna en auktion av land i nordöstra Phoenix den 27 juni. Men om Coyotes förlorar auktionen så står man fortfarande utan en arena vilket kan bli sista droppen för NHL. 

Samtidigt har klubben stora ekonomiska bekymmer vilket gör att de just nu inte har möjlighet att skriva några nya kontrakt med spelare som har utgående avtal inför nästa säsong. Coyotes har då inga backar på kontrakt över 2024/25 och ingen möjlighet att sajna nya avtal vilket sätter klubben i en rävsax. 

Ett officiellt beslut kan komma redan efter att NHL:s grundserie är färdigspelad 18 april. Men det troliga är att Arizona Coyotes framtid inte kommer att avgöras förrän fram till sommaren.

 


TV: Otäcka scener när domaren blir liggande på isen – fördes ut på bår

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games