Video: Viaplay
NHL

Auston Matthews först på 16 år - jagar Lemieux: "Otroligt"

ANNONS

NHL:s målkung fortsätter att producera och avgöra. 
I natt smällde Auston Matthews in sitt 65:e och segrade med 3–2 mot Pittsburgh. 
– Vi är lika imponerade som ni som kollar, säger Toronto-hjälten, Jake McCabe till NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Med ett mål och en mycket avgörande assist förlängde Auston Matthews sin poängsvit till elva raka matcher. Ändå var det just målet som hamnade i fokus efter Toronto Maple Leafs 3–2-seger.

Stjärnans 65:e fullträff för säsongen innebär att han nu är först dit sedan Alex Ovetjkin säsongen 2007/08. Med andra ord, först på 16 år. Lägg då även till att han endast är efter Mario Lemieux med antalet fullträffar under en säsong, sett över de 30 senaste åren. Håller han detta tempo kommer han dessutom nå 69 mål precis som Lemieux gjorde 1995/96.

– Auston är en sniper. Han är antagligen tvåa efter “Ovi”. En riktigt bra sniper, säger Ilja Samsonov som delvis räddade Toronto med 30 räddningar. 

Avgörandet då? Jo även det kom efter en aktion av Matthews. Den gången spelade han fram Jake McCabe till 3–2-avgörandet på övertiden.

– Det är otroligt. Vi är lika imponerade som ni som kollar. Det jag gillar mest med hans spel är att han uppenbarligen gör mål, men att detaljerna i defensiven samtidigt är högsta klass. Han verkar alltid vara på rätt plats. Han hjälper verkligen oss backar. Han lurar inte systemet för att få de här målen, säger McCabe om Matthews till NHL.com.

Rakells mäktiga milstolpe

Trots allt detta var det motståndet, Pittsburgh Penguins som vann skotten och inledde målskyttet i matchen. Rickard Rakell fick pucken till sig när han svepte genom slottet och snurrade runt för att skicka in den mot mål. Den landade i nätet för svenskens 200:e mål i NHL. 

Därefter vände Toronto till 2–1 genom mål av Matthew Knies och Auston Matthews, innan Penguins svarade. Då var det Drew O'Connor som kvitterade i tredje perioden och skickade matchen till förlängning. Väl där vet ni hur det gick.


TV: Jonathan Lekkerimäki skjuter sitt första AHL-mål

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL