Skellefteå tog ny seger mot Frölunda

Skellefteå har nu greppet om serien mot Frölunda i SM-semifinal, efter vinst på hemmaplan med 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0) efter förlängning. Skellefteå har greppet om matchserien med 2-0.

Oscar Lindberg slog till 6.57 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Skellefteå AIK tog ledningen efter 7.20, genom Rickard Hugg assisterad av Elias Salomonsson. Efter 10.41 i andra perioden slog Anton Heikkinen till, framspelad av Rickard Hugg och Oskar Nilsson och gjorde 2-0. 4.46 in i tredje perioden nätade Frölunda HC:s Malte Strömwall på pass av Pontus Johansson och reducerade för Frölunda.

Efter 6.20 nätade Jere Innala och kvitterade för Frölunda.

I förlängningen tog det 6.57 innan Skellefteå avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Oscar Lindberg, på pass av Rickard Hugg och Anton Heikkinen.

Rickard Hugg gjorde ett mål för Skellefteå och två målgivande passningar.

Nästa match spelas på onsdag 19.00, i Scandinavium.