Oscar Lawner.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

Oscar Lawner klar för Linköping

ANNONS

Oscar Lawner byter SHL-klubb.
Forwarden är klar för Linköping efter att ha lämnat Färjestad.
– Linköping Hockey Club ska vara ett topplag att räkna med, säger Lawner på klubbens hemsida

Efter att Färjestad åkte ut i fyra raka matcher i kvartsfinalen mot Rögle så meddelade klubben att flera spelare lämnade föreningen. 

En av dem var forwarden Oscar Lawner – men nu står det klart att han blir kvar i SHL. Lawner skriver nämligen på ett tvåårskontrakt med Linköping

– Det känns verkligen jättespännande och inspirerande att få skriva på för LHC. Det ska bli superroligt att få flytta ner till Linköping och något jag ser fram emot. Klubben har något på gång och man märker av utifrån att hockeyn bara växer och växer i staden. De gånger man har spelat i Saab Arena har man verkligen märkt av trycket och det enorma stödet från supportrarna nere på isen, säger 23-åringen på klubbens hemsida

Lawner blir Linköpings andra nyförvärv efter att klubben tidigare även presenterat Nick Shore från HV71. För värmlänningen blir detta första gången han tillhör en annan klubb än Färjestad där han spelade 183 SHL-matcher. 

– Linköping Hockey Club ska vara ett topplag att räkna med som ska slåss om att få spela de sista matcherna på säsongen. Att få vara en del av den resan och att fortsätta bygga på det man har börjat bygga upp känns återigen häftigt, inspirerande och något jag verkligen ser fram emot, säger han. 

“Finns en otroligt stor potential i honom”

Oscar Lawner gjorde 13 poäng (3+10) på 52 matcher den här säsongen men var snäppet bättre i fjol med 14 poäng (9+5) på 45 matcher. Säsongen 2021/22 var forwarden med och vann SM-guld med Färjestad. 

– Oscar är en väldigt skridskostark ytterforward som tar ett väldigt stort ansvar över hela banan. Han är ung, har bra karaktär, är otroligt professionell och gör sin omgivning bättre. Vi har följt honom över en längre tid och ser att det finns en otroligt stor potential i honom som vi hoppas att han kan nå upp till under vårt ledarskap, för att nästa ta kliv och bli en nyckelspelare för Linköping Hockey Club, säger LHC:s assisterande sportchef Tony Mårtensson och fortsätter: 
– Vi tror och hoppas att han tar med sin inställning och erfarenheten han har samlat på sig i den här ligan, trots sin unga ålder, till Linköping. Det känns otroligt roligt och spännande och vi är mycket tacksamma över att Oscar är en del av Linköping Hockey Club framöver!

I sin karriär har Lawner också varit med och spelat U18-VM för Sverige där han vann VM-guld med Småkronorna 2019.


TV: Topp tre – favoriterna till Hart Trophy

TV: Topp tre – favoriterna till Hart Trophy

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games